IPU – Međunarodna konferencija “Digitalna povijest umjetnosti – metode, prakse, epistemologija”

Međunarodna konferencija „Digitalna povijest umjetnosti – metode, prakse, epistemologija” po treci ce put okupiti domaće i inozemne znanstvenike i stručnjake u području digitalne povijesti umjetnosti i arhitekture, studija vizualne kulture, muzeologije, informatičkih znanosti te umjetnosti i dizajna (utorak 12. –  srijeda 13. 10. 2021.)

Trideset izlagaca iz trinaest zemalja (Austrija, Ceska, Francuska, Hrvatska, Italija, Izrael, Portugal, Srbija, Sjedinjene Americke Drzave, Spanjolska, Svicarska, Ujedinjeno Kraljevstvo) predstavit ce recentna istrazivanja, zahvacajuci sirok raspon tema od infrastrukturnih potreba digitalnih projekata, modeliranja podataka, digitalnog mapiranja, analize slike, odnosa kvantitativnih i kvalitativnih metoda, upotrebe digitalnih alata u obrazovanju do dekolonizacije digitalne povijesti umjetnosti i digitalne humanistike.

Konferencija se održava online. Za registraciju i ZOOM link posaljite e-mail s imenom i prezimenom do ponedjeljka 11. listopada 2021. godine na adresu mbobinac@ipu.hr. Konferencija ce se moci pratiti i u izravnom prijenosu na Facebook stranicama Instituta za povijest umjetnosti.

Konferencija se odrzava u sklopu projekta Modeli i prakse globalne i kulturne razmjene i pokret Nesvrstanih zemalja. Istrazivanje prostorno-vremenske kulturne dinamike, financiranog od strane Hrvatske zaklade za znanost i Javne agencije za istrazivacku djelatnost Republike Slovenije.

Program s rasporedom predavanja mozete preuzeti ovdje.