Skip to content

Osijek izgubio dva boda i ima za čime žaliti, Hajduk osvojio jedan

Zahvaljujući angažmanu press službe iz pozicije novinarske lože pogledala se tekma Osijek – Hajduk

Boris Markuš

Derbi kola, prvenstva i borbe za vrh Prve HNL za sezonu 2021./2022. Ambijent poticajan, teren odličan, akteri inspirirani. Vrijeme pogodno. Gledateljstvo u zavidnom broju. Na tribini je uočen i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, osvjedočeni navijač bijelo-plavih. I na koncu sramota s tribine koja druka za Hajduk. Komu ili čemu to treba!

Osijek bolji, poduzetniji, aktivniji, no lopta neće u mrežu, i iz izglednih situacija za zgoditak. Hajduk borben i agresivan uz neke nepromišljenosti, primjerice Livajin lakat, okarakteriziran samo za žuti karton, a izgledalo je grdo i crvenko ne bi bio iznenađenje da ga je povukao glavni djelitelj pravde. No, nije to bila večer Igora Pajača, Sv. Ivan Zelina. Neujednačen kriterij i cjepkanje igre, nesankcioniranje Kalinićevog odugovlačenje kod vračanja lopte u igru …

Najružnija moguća situacija dogodila se po završetku tekme i davanja izjava trenere za medije, koji su pak nazočili u velikom broju. Tribina namijenjena gostujućim navijačima, po sigurnosnom protokolu ostala je s gledateljstvom, s koje se prolomila poruka koja je sledila krv u žilama: Izvikivali su “Bjelica Srbine, čakija ti ne gine”.