Skip to content

Napokon nešto ispravno

Nakon pritužbi nezadovoljnih stanara koji žive u blizini Mažuranca gradonačelnik Tomislav Tomašević je donio ispravnu odluku i ukinuo onaj, “seljački” festival kojeg je neuki organizator tvrtke Jarun Park d.o.o. Ivan Paškvan koji uopće nije niti detaljno upoznat s likom i djelom našeg, hrvatskog književnika Antuna Gustava Matoša upravo odlučio nazvati Caffe de Matoš

Hvala Bogu da je Tomašević odlučio maknuti taj sramotni salmonela cirkus iz ovog, prekrasnog, zagrebačkog parka. Inače devastaciju Mažuranca s ovim, sramotnim salmonela festivalom nazvanim Caffe de Matoš je odobrila Bandićeva suradnica Jelena Pavičić Vukičević. Ako ste prošli uz Mažuranac mogli ste vidjeti kako je taj park devastiran kućicama gdje se prodavala hrana i piće i to bez sanitarnog čvora, a ovi svi posjetitelji festivala Caffe de Matoš koji nema blage veze s Matošem i koji su tamo dolazili uopće nisu vodili računa o tom tamo zelenilu.

Inače Mažuranac je još jedna zelena oaza koju Bandićevi sljedbenici žele uništiti štandovima, kućicama, smećem i neartikuliranim krikovima posjetitelja. Također na ovakav način se namjerno devastiraju i gornjogradska dvorišta i stare i lijepe, zagrebačke veže s onim primitivnim projektom Dvorišta gdje u krasnim, zagrebačkim vežama trkeljaju kojekakvi samoprozvani umjetnici i nazovi glazbenici i gdje neobrazovana horda posjetitelja ispija pivo, nesvjesna kako time uništava staru i drevnu zagrebačku jezgru.

Za ovaj način ukidanja evo jednog ovakvog projekta devastacije Mažuranca pod nazivom Caffe de Matoš Tomislav Tomašević mi je porastao u očima i za ovo mu dajem čistu peticu. Bravo Tomo, drago mi je da i ti vidiš da ovakvi sramotni ciganluk čerge salmonela festivali demoliraju i devastiraju naš Zagreb. Preseli sve to na Jarun, Bundek ili na zaboravljeni Zagrebački velesajam, jer Zagrebački velesajam je i izgrađen upravo s tim ciljem da se tamo na prostoru Zagrebačkog velesajma organiziraju takvi festivali.

Evo moj prijedlog je da se za vrijeme ljetnih mjeseci organiziraju gastro i vinske ljetne večeri sa živom glazbom na prostoru Zagrebačkog velesajma i da se tamo sve to dogovori s cijenjenom Upravom Zagrebačkog velesajma. Prostor Zagrebačkog velesajma nekad je služio za sajmovanje a sam Velesajam je nekoć bio moćan div i veliki brand dok ga namjerno nije uništio Milan Bandić. Nadam se da će novi gradonačelnik Tomislav Tomašević prepoznati kvalitetu Zagrebačkog velesajma, ali i kvalitetu djelatnika na Zagrebačkom velesajma i da će ih sve opet podignuti na noge, jer tamo na Velesajmu djelatnici Zagrebačkog velesajma žele i hoće raditi i to su dobri i vrijedni ljudi. Gradonačelniče Tomaševiću, daj Zagrebačkom velesajmu šansu i vrati mu njegov stari sjaj.

See also  Nakon pokuda evo još jedna pohvala Tomaševiću

A što se tiče centra grada Zagreba makni iz prelijepog centra našeg grada ovakve sramotne festivale nekvalitetne hrane i pijače koje ne možemo nazvati niti kirvajem, jer kirvaji u Slavoniji su lijepe svečanosti, ali kirvaji pripadaju zlatnoj Slavoniji i nikako se ne mogu prenijeti na ulice Zagreba, jer onda to nisu kirvaji već salmonela partyji. Preporučam organizatorima njihovih salmonela partyja da odu u zlatnu Slavoniju i posjete prave slavonske kirvaje i možda shvate što je pravi slavonski kirvaj gdje su krasni momci i djevojke, gdje se prodaju pravi, autohtoni, hrvatski proizvodi i gdje odjekuju naše slavonske tamburice. Također organizatorima poput Ivana Paškvana preporučam da svoje salmonela partyje ne nazivaju prezimenom našeg, najboljeg, hrvatskog književnika Antuna Gustava Matoša, jer da takvi poput Ivana Paškvana nešto uopće i čitaju od Antuna Gustava Matoša takav svoj salmonela party nikada ne bi ni nazvali Matoševim prezimenom, jer bi znali da su se takve stvari gadile uvaženom Gustavu.

Paškvane, kako nikad nisi po ovom svemu nikad ni čitao eseje velikog Antuna Gustava Matoša sada ti je evo prilika da nešto eto od Gustava i pročitaš ali i da nešto i naučiš.