Zabranit će upotrebu plastičnih vrećica?

Klimatske promjene uzrokuju katastrofalne požare, poplave… Sad živimo na zemljinim resursima. Zabranit će upotrebu plastičnih vrećica? Ali kako?

Npr. kupac ode u mesnicu i kupi meso koje mu mesar zamota u papir, ali mu mora ponuditi zamjensku vrećicu umjesto plastične, jer gdje će kupac staviti to meso? Ne može ga samo tako u papiru ubaciti u ona kolica za plac jer će se kolica zamastiti. Ili u što će gospođa koja prodaje na placu trešnje kad ih stavi u papirnati škarnicl tada staviti te trešnje, jer budimo realni trešnje znaju probiti kroz papirnati škarnicl? Znači i prodavači moraju nabaviti odgovarajuću zamjenu za plastične vrećice. A s čim će se zamijeniti plastika? Gdje se ovo silno smeće reciklira? Zagreb to nema baš dobro uređeno. Meni se čini da sve ovo što građani odvajaju da to završava na istom smetlištu.

Tomašević je bio aktivist, a od kad je postao gradonačelnik što je sad konkretno napravio za Zagreb i za okoliš? Kante za smeće zjape s onim svojim otvorima kao da su otvorile velika usta. U gradu Zagrebu Zrinjevac ne održava drveće, a komarci se roje oko tog neodržavanog drveća kao i u šahtovima dok mediji upozoravaju na Virus zapadnog Nila, a institucije po tom pitanju ne rade ama baš ništa. Prijete nam nove ekstremne klimatske promjene, a po zagrebačkim ulicama građani bacaju maske i to u vrijeme pandemije Covida. Grad Zagreb djeluje obezglavljeno. Tomašević još ništa nije napravio za okoliš od kad je postao gradonačelnik i bavi se Poglavarstvom i Holdingom. Od kad je već sad prošlo i preko sto dana, a grad je zapušten i dalje.

Jutrima Zagreb djeluje kao da je napušten. Sve je manje ljudi, valjda su otišli u bijeli svijet trbuhom za kruhom. Ali zato u Zagrebu ima puno svraka koje grakću u rana jutra. Golubovi hodaju ulicama. Repaju o nekad bijelom Zagreb gradu. Repaju i o saborskim zastupnicima koji su se nakon nerada u Saboru razbježali po moru, a ljetovanja im plaćamo mi građani. Obezglavljen je Zagreb. Žalostan je moj grad.

Zagreb, 19.7.2021. Nives Puhalo🎩🎻🎩