Likovna kolonija Kluba Zapreščana na Malom jezeru Zajarki u Zaprešiću, 26. lipnja

Klub ZAPREŠČANA, u subotu 26. lipnja održava svoju 12. po redu humanitarnu likovnu koloniju “Matija Skurjeni” na jezeru Zajarki

Likovna kolonija će se održati na malom jezeru Zajarki (adresa: Sportsko ribolovno društvo Šaran Zaprešić, Ribički put 6, 10290 Zaprešić)

Odabrana djela biti će izložena na izložbi u Vršilnici Jelačićevoj u Novim dvorima, a nakon toga, u mjesecu studenom ili prosincu 2021. ponuđena na 16. tradicionalnoj humanitarnoj aukciji “Ivo Košir”.

Očekuje se dolazak likovnih umjetnika i umjetnica: Nevenka Vlašić, Višnja Peter, Ana Cerovski, Dubravka Pegan, Juraj Jonke, Nedeljko Tintor (Zagreb), Marijana Šatrak, Zorica Majnarić, Renata Katić (Križevci), Anđelko Brkić, Kristinka Klarić (Koprivnica), Edina Šalić, Božidar Škofač (Sisak), Ivan Keretić, Biba Keretić, Nikola Loborec (Varaždin), Mate Turić (Vrbovec), Luka Čačić, Katarina Fabijanić Čačić, Dragutin Perički-Piki, Stjepan Katić, Paula Bučar, Slavko Blažanović, Željko Karaula, Niko Ančić, Milivoj Svoboda, Slavko Bratić, Tomislav Tomić, Darko Škoda, Drago Jančić, Krešo Vlahović, Martina Baća, Tanja Pongrac, Marijan Šimić (Zaprešić)… …

Likovna kolonija, koja je organizirana u samo nekoliko dana, započinje u subotu, 26. lipnja od 9 sati kada se skupljaju likovni umjetnici i uzvanici. Radni dio kolonije je od 10 do 14 sati, kada će se prirediti i mala izložba nastalih radova. Nakon toga slijedi nastavak druženja u hladovini na otvorenom. Organizator će prirediti slikarska platna dimenzija 50x50cm, 60x60cm, 70x50cm i 60x80cm te zajedničke boje u teglama. Mole se umjetnici da ponesu pribor za rad, ali i svoje boje. Putni troškovi će biti plaćeni (vozaču) za umjetnike izvan zaprešićkog kraja i Zagreba. Tema je slobodna, ali se preporučuje apstraktno slikarstvo, odnosno motivi koji bi se mogli prodati na humanitarnoj aukciji za pomoć najpotrebnijima (studeni ili prosinac 2021.) koje će predložiti Centar za socijalni rad Zaprešić.

Adresa: Jezero Zajarki
ŠRD Šaran Zaprešić
Ribički put 6, 10290 Zaprešić