Anđelko Brkić, slikar hobist

Anđelko Brkić slikar hobist, kako za sebe kaže slika iz ljubavi prema slikarstvu kojem se intenzivnije posvećuje posljednjih godina. Slika uljem i akrilom razne motive, no najčešće i najizazovnije mu je slikanje ljudskog lika, ponajviše portreta

Anđelko Brkić živi i radi u Koprivnici, član je HDLU Zagreb, ali i jednog malog likovnog društva u ravnoj Podravini, KUD-a Delovi.

Imao je pet samostalnih izložbi u Koprivnici, Zagrebu i Ludbregu.

Rado sudjeluje na likovnim kolonijama humanitarnog karaktera te je prisustvovao na sedamdesetak domaćih i nešto inozemnih.

Sa svojim matičnim HDLU Zagreb i uz ostala društva poput Križevačkog likovnog kruga, HKLD Zagreb i ostalih, sudjelovao je na šezdesetak skupnih izložbi u Zagrebu, Križevcima, Koprivnici, Prelogu, Ludbregu, Varaždinskim Toplicama, Đurđevcu i u mađarskom gradu Letenyu.

Zadnjih godina redovito izlaže sakralne motive na Danima sv. Marka Križevčanina u Križevcima.

Radovi mu se nalaze po Europi, ali i u dalekim zemljama poput Malezije itd.

Za svoje radove dobio je brojne zahvalnice; dva puta po odabiru Hrvatskog sabora kulture sudjelovao je na izložbama u Karlovcu (2017.) i Krapini (2018.), dva puta na žiriranom natječaju Profutura grada Poreča (2018, i 2021.) te na žiriranom natječaju galerije u Krapini i na ovogodišnjem trijenalu 9. Zagorskog likovnog salona (otvorenje 29.6.2021 godine).

Za 2022. godinu priprema nekoliko izložbi od kojih će prva biti u Zagrebu.