Moslavački štrk u kampanji za pomoć glazbenoj školi stradaloj u potresu

U namjeri da pomognu vratiti glazbu u dječje ruke i u cijeli moslavački kraj, PULS Moslavački štrk pridružio se kampanji Zajedno za glazbenu, sa željom doprinosa u obnovi razrušene škole, donirao je 20 likovnih radova glazbenoj školi Frana Lhotke Sisak

U nekoliko sekundi razornog potresa 29. prosinca 2020. godine uništena je zgrada Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku koja je imala jednu od najljepših dvorana u Hrvatskoj s najboljom akustikom. Mnogo je popovačke djece prve glazbene korake započelo u sisačkoj glazbenoj školi te svojim daljnjim umjetničkim radom kulturno oplemenilo glazbenu scenu Hrvatske.

Članovi Popovačke udruge likovnih stvaralaca „Moslavački štrk“ od svog osnivanja 2013. godine sudjelovali su u mnogim humanitarnim projektima, a brojnima su bili i inicijatori. Kreativnost, iskrenost, altruizam, entuzijazam, znatiželja, pravednost i poniznost, samo su neke vrline koje prate popovačke zaljubljenike u slikarstvo i očituju se u njihovom likovnom i javnom radu. U namjeri da pomognu vratiti glazbu u dječje ruke i u cijeli moslavački kraj, PULS „Moslavački štrk“ pridružio se kampanji “Zajedno za glazbenu” s željom doprinosa u obnovi razrušene škole te donirao 20 likovnih radova glazbenoj školi Frana Lhotka Sisak. 

U ovoj prvoj donaciji Iz arhive udruge donirani su likovni radovi: Marije Milošević, Dobre Vein, Danijele Makoš Repaje, Josipe Benac, Jasne Mihalić, Dubravke Mijatović, Dajane Budovac, Dubravke Pegan, Nene Lapov, Marijane Marušić, Valerije Jelčić, Zlate Benčec, Snježane Kajin, Božidara Delač, Vesne Mandić, Jelene Srednoselec, Nade katanec, Mirjane Milas i Marije Pukec Žigić.

Popovački slikari će i u daljnjim aktivnostima sudjelovati u pomoći da glazba nastavi svoj život u Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji.