Skip to content

Bellabeat ulaže 10 milijuna dolara u fond za istraživanje o postporođajnoj depresiji

Bellabeat je vodeća wellness tehnološka tvrtka fokusirana na osnaživanje žena. Osnovana je 2014. godine, nakon što je na Y-kombinatoru osvojila nagradu “Top 3 Startup” u svojoj kategoriji, a 2015. godine Europas nagradu “Best Health Startup”

Marina Đarmati

Fond ima za cilj skrenuti veću pozornost na postporođajnu depresiju, kao i potaknuti institute, tvrtke i klinike da traže održiva, holistička zdravstvena rješenja dijagnostike i liječenja. 10 milijuna dolara bit će dodijeljeno odabranim projektima tijekom jednogodišnjeg razdoblja.

Postporođajna depresija jedno je od najsloženijih, a često zanemarenih pitanja u društvu. Prema njihovim podacima, tri od deset žena iskusi postporođajnu depresiju u tijeku života. Nažalost, postporođajna depresija često se dijagnosticira prekasno što mnogim ženama otežava postporođajno razdoblje.

Bellabeatov cilj je osnažiti žene i pomoći im postignu najbolje moguće psihofizičko zdravlje, što djelomično postižu postavljanjem pitanja o kojima se ne govori dovoljno. Kako bi ženama omogućili da pravovremeno zatraže pomoć, razvijaju algoritme koji će rano otkriti stanja poput postporođajne depresije i otkriti kada je potrebna stručna pomoć. Osim vlastitih istraživanja, ulažu i do 10 milijuna dolara godišnje u inovativna rješenja te znanstvene i medicinske projekte s obećavajućim potencijalom u području zdravlja majki. Njihovim ulaganjima u obećavajuće znanstvene studije, zdravstvo i medicinske startupove, kao i inovativne terapije, cilj im je implementirati ova rješenja u Bellabeat zdravstvenu i wellness platformu za žene koja već nudi personalizirane, holističke wellness programe za više od 8 milijuna žena širom svijeta.

Osim vlastitih tehnologija, kao što je BellabeatIvy, uređaj za praćenje psihofizičkog stanja koji prikuplja podatke poput varijabilnosti otkucaja srca, puls u mirovanju, brzinu disanja, kvalitetu i trajanje sna, menstrualni ciklus, disanje i još mnogo toga, Bellabeat je već ulagao značajne iznose u američke klinike koje se bore protiv postporođajne depresije. Započeli su i suradnju sa dr.sc.med Ede Frecska, predstojnikom klinike za psihijatriju pri Sveučilištu u Debrecenu, koji se specijalizirao za metode inovativne psihoterapije.  

Ako želite pomoći ženama da imaju bolju kvalitetu života i tražite način za unapređenje studija ili projekata u vezi s postporođajnom depresijom, možete ih kontaktirati na email: postnatal@bellabeat.com