Skip to content

Trump: Pokušaj opoziva izaziva veliki bijes, no ne želim nasilje

Američki predsjednik Donald Trump, pod pritiskom da odstupi jer su njegovi pobornici prošli tjedan upali u Kapitol, u utorak je rekao kako postoji veliki bijes zbog ponovnog pokušaja da ga se opozove, no da ne želi nasilje, prenose agencije

Ne želim nasilje, kazao je Trump novinarima uoči odlaska do zida na granici s Meksikom u blizini Alama u saveznoj državi Teksas.

U svom prvom obraćanju novinarima od 8. prosinca republikanac nije htio odgovarati na pitanja o svojoj ostavci te je kritizirao novi pokušaj demokrata da izglasaju njegov opoziv.

Ovaj pokušaj opoziva izaziva nevjerojatan bijes, a oni to čine i strašno je to što rade, naglasio je predsjednik na odlasku, a prenosi agencija Reuters. Inicijativu demokrata nazvao je nastavkom lova na vještice usmjerenog na njega.

Svoj govor za koji ga optužuju da je potaknuo njegove pristaše da napadnu Capitol nazvao je potpuno primjerenim, prenosi agencija dpa.

  • Ako pročitate moj govor, a mnogi su to učinili, analiziran je i ljudi smatraju da je ono što sam rekao potpuno primjereno, izjavio je Trump.

Trump bi u srijedu mogao postati prvi američki predsjednik koji je dva puta opozvan u Donjem domu američkog Kongresa, no mediji pišu kako su male šanse da se opoziv potvrdi i u Gornjem domu, u kojem većinu i dalje imaju republikanci, iako su je izgubili nakon izbora u saveznoj državi Georgiji.

Republikanski predsjednik u utorak je optužio velike tehnološke tvrtke da su podijelile naciju, nekoliko dana nakon što su zatvorile njegove račune na društvenim mrežama.

  • Mislim da rade groznu stvar za našu državu i našoj državi te vjerujem da će im se to pokazati kao katastrofalna pogreška, dodao je predsjednik Trump.

Trumpu su pristup svojim uslugama, među ostalima, zabranili Apple, Google, Amazon i Facebook, a Amazon je i konzervativnoj društvenoj mreži Parler zabranio da se koristi njegovom platformom. Autor: HRT/Hina/D.D.