Cenzura, penzioneri kao kućni ljubimci, čudna Nina i Slovenci

Jučer je na HRT2 trebao biti prikazan film Koja je ovo država Vinka Brešana, hvaljen film i od kritike i od gledatelja. Kaže mi baš jučer moj prijatelj Predrag koji ga je gledao i u kinu da ga je taj film oduševio. Odlična režija, glumci i naravno cijela priča. I sad režimski HRT jučer je opet odigrao svoje.

Naime, u 21 sat umjesto da po rasporedu na HRT2 prikažu film Koja je ovo država počnu prikazivati onaj dosadni film Vis a Vis Nevija Marasovića s onim dosadnim Jankom Popovićem Volarićem koji se kompromitirao do krajnjih granica u bezveznom tipu emisija za široki puk gdje se kojekakvi anonimci pokušavaju probiti kao nazovi novi hrvatski talenti u propaloj nam državi uopće ne shvaćajući da u takvoj vrsti emisije oni uopće nisu bitni već služe samo kao scenografija za žiri koji je u prvom planu i koji zapravo promovira sam sebe.

Got Talent Laugh GIF by SupertalentHR

Jedan glumac si to ne bi smio dozvoliti da sjedi tamo u nekom tamo žiriju do neke groteskne pjevačice Maje Šuput koja je prije svih silnih plastičnih operacija bila lijepa mlada žena a onda je od sebe napravila kopiju one Žene mačke koja se je također sa svim tim silnim operacijama unakazila do neprepoznatljivosti. I sad HRT je po nečijem naređenju iz vrha morao uredovati i ugurati Vis a Vis s Volarićem koji svaštari i čiju lošu glumu pokriva Rakan Rushaidat. Rakane, drži se. Znam da nije lako raditi s lošim glumačkim partnerom. Eh sad ovu cenzuru je vjerojatno naručio netko iz Vlade preko ministrice Nine Obuljen Koržinek. I kako vrhuška naredi tako HRT mora napraviti. Nina je svakim danom sve čudnija i čudnija, ovih dana zdušno brani svoju prijateljicu Dubravku Vrgoč koja je svojom nebrigom o ljudima u HNK-u skrivila ujedno i smrt opernog pjevača Ante Topića i to sad želi zataškati.

Medatixx Roxy GIF - Medatixx Roxy Coronavirus GIFs

Covid i dalje hara Hrvatskom. Zatvorili su nas u stanove a mi svi iz straha ne dopuštamo našim roditeljima, djedovima i bakama da izlaze. Sveli smo sve penzionere na kućne ljubimce koji mogu samo prošetati oko zgrade i brzo se vratiti kući. Time kao čuvamo starije a onda mi svi koji radimo dogodi se suprotno kao i u mom slučaju da se razbolimo na poslu i mi sami na kraju dovedemo Covid u kuću i onda lijepo svi pjevamo borbene. Evo Plenkoviću kažu da se je pogoršalo stanje. Sad svi blejimo još više. Premijer nam i dalje krklja i to nije dobro. A krklja zato jer nije želio slušati profesora Ivana Đikića. Plenkoviću, daj ozdravi, jer nije ugodno kad ti krkljaš. Sad smo obezglavljeni a onaj tvoj Tomo Medved je čisti bezveznjak. I kad Plenkoviću ozdraviš daj onda slušaj više profesora Ivana Đikića koji ipak puno više zna od tebe. Mjere je trebalo uvesti puno ranije.

Sad Plenković na kraju nije mogao ni otići na onaj neki EU skup i umjesto da onda ode Milanović umjesto njega puste Slovenca Janeza Janšu da nas predstavlja taj slovenski alpski lopov. Pa taj Janez nam samo u EU još namjerno može u EU napraviti neko zlo. To je isto kao da pustiš da nas u EU zastupa Pupavac. Janša ili Pupavac, to je ista fela jer su agresori na Hrvatsku i jedan i drugi. A mi već trideset i pet godina trpimo na našoj jadranskoj obali teror Slovenaca koji svojom mbespravnom gradnjom betonskih sunčališta i molova devastiraju našu hrvatsku obalu i to naša hrvatska Vlada dopušta. To je također slovenska agresija prema Hrvatskoj tako da su tu po tom pitanju što se tiče agresije prema Hrvatskoj Slovenci i Srbi jednaki. Evo to je naša svakodnevica. Postali smo režimska država. A onda još malo i krenut će i novi zakon gdje će kažnjavati medije za govor istine koji su sad proglasili govorom mržnje.

Plotting Umbridge GIF - Harrypotter Umbridge Plotting GIFs

Čudna Nina je postala zla profesorica Umbridge iz Harry Pottera. Zašto zločesta profesorica Umbridge? Eh, neću vam sve otkriti. U ovo vrijeme mračne cenzure čitajte Harry Pottera ali da dođete do odgovora morate pročitati sve nastavke. Nemojte se obeshrabriti ima ih sedam i knjige o Harry Potteru su jako debele ali da biste došli do odgovora što se događa u ovoj državi ali i u svijetu Harry Pottera morate pročitati što prije pa će vam neke stvari biti puno jasnije.

Zagreb, 11.12.2020. Nives Puhalo

Photo: Giphy, Tenor