Svakodnevna smrtnost od COVIDA-19 mogla bi uskoro porasti, kažu stručnjaci

Službena statistika slučajeva COVID-19 i hospitalizacija u Sjedinjenim Državama pokazuje da broj dramatično raste, a stručnjaci strahuju da će se svakodnevni smrtni slučajevi nastavitii istim trendom, izvijestio je CNN

Američki su slučajevi zaraženih opadali nakon ljetnog naleta, ali su se znatno vratili.

Podaci Sveučilišta Johns Hopkins pokazuju da je četvrtak, 12. studenoga, s 131.000 potvrđenih slučajeva srušio rekord po najvišem ukupu jednodnevnih infekcija na više od 153 000 i najviši 7-dnevni prosjek.

„Neće me iznenaditi ako će mo u narednih nekoliko tjedana ćemo imati više od 200.000 novih slučajeva dnevno,” Michael Osterholm, direktor Centra za infektivne bolesti istraživanje i politike na Sveučilištu u Minnesoti, rekao je za CNN je 9. studenoga.

Dr. Vivek Murthy, član radne skupine za COVID-19 izabranog predsjednika Joea Bidena, rekao je da zemlji trebaju “ciljana” ograničenja za spriječeti širenje COVIDA-19, a ne zaključti naciju, kako je predložio drugi liječnik na panelu, izvijestio je New York Post .

“Nismo u poziciji govoriti o zatvoranju cijele zemlje. Moramo biti više “ciljani”, rekao je Murthy u petak, 13. studenog u Good Morning America. Healthline