Renomirani hrvatski urednici i novinari zakoračili u svijet Philips inovacije

Tvrtka Philips lansirala je na hrvatsko tržište veliku inovaciju u asortimanu parnih postaja – Philips Perfect Care 9000 Series, jedinu parnu postaju koja u sebi ima integriranu kameru i umjetnu inteligenciju pomoću kojih prepoznaje tkaninu

Živimo u tehnološki vrlo naprednom dobu, i iako se možda na prvi pogled ne čini tako, do sada isključivo informacijski pojam umjetne inteligencije možemo pronaći svuda oko nas. Većina se s umjetnom inteligencijom susreće svaki dan kod korištenja pametnih telefona i brojnih aplikacija, a od sada ona je prisutna i u parnoj postaji. Philips je spremno odgovorio na potrebe potrošača koji ne žele samo visokokvalitetne uređaje, već žele tehnologiju koja im pomaže da postignu brže i više, te je tako patentirao jedinu parnu postaju na svijetu koja koristi umjetnu inteligenciju pomoću ugrađene kamere.

Za potrebe lansiranja ove tehnološki napredne parne postaje,  Philips se odlučio za nesvakidašnji pothvat i organizirao profesionalno snimanje za poznate hrvatske novinare i urednike. Tako su se ispred kamere našli Jasminka Bračanov, Nikola Grbin, Alma Premerl Zoko, Zvonimir Pelko, Dina Plevnik Hajduk i Marina Đarmati koji su iskusili svjetla reflektora, prepustili se u ruke stručnjaka i prvi put se našli ispred kamere. Na taj način, Philips je uveo novinare u svijet inovacije i omogućio im da iz prve ruke dožive svijet ispred kamere – objektiva i Philips PerfectCare 9000 Series.

Ova parna postaja je jedina  na svijetu koja zna što glača jer ima ugrađenu Active Sense tehnologiju za prepoznavanje tkanina. Kako bi se to postiglo, osim ugrađene kamere ova tehnologija koristi i funkciju umjetne inteligencije čime prepoznaje tkanine i u skladu s time prilagođava idealnu temperaturu i količinu pare za glačanje. Zbog sustava brzog hlađenja, glačalo neće uzrokovati pregorijevanje tkanine i može se ostaviti na odjeći ili dasci za peglanje bez brige. Ova vrhunska tehnologija integrirana u lagano glačalo ima i pametni senzor DynamiQ koji zna kada se i kako glačalo pomiče čime osigurava generiranje snažnog mlaza pare gdje je najpotrebnije pa tako može ukloniti nabore na najdebljim tkaninama.

Glačanje uz Philips PerfectCare 9000 Series mijenja percepciju jednog od najomraženijih kućanskih poslova i uvodi korisnika u svijet inovacije i ekskluzivnog iskustva gdje glačanje postaje lako, a rezultati vrhunski. U to su se uvjerili i novinari koji su na profesionalnom snimanju imali priliku isprobati parnu postaju što je rezultiralo kreativnim fotografijama pod umjetničkom direkcijom fotografkinje Andree Mulder, dok je za potpuni sjaj glavnih aktera zaslužna vizažistica Klaudija Kelemović.

Marina Đarmati
Zamjenica urednika Adria Daily Magazina
Lifestyle novinarka portala Akademija Art

Jasminka Bračanov
Direktorica marketinga i prodaje, magazin Ljepota&zdravlje

Nikola Grbin
Glavni urednik časopisa BRAVACASA

Zvonimir Pelko
Voditelj native studija, Tportal

Dina Plevnik Hajduk
Lifestyle novinar&Content creator

Alma Premerl Zoko
Glavna urednica, Modni ALMAnah

Photo Art / Andrea Mulder