Postupak
Priprema tijesta
- Jaja miksati pjenasto sa šećerom i ručno kuhačom umiješati brašno.
- Peći na papiru za pečenje, u kalupu dimenzije 20 x 25 cm, pri 180 °C, oko 10 minuta.
Priprema nadjeva
- Pola višanja kuhati sa šećerom i izmiksati štapnim mikserom u pire, te dodati gustin razmućen u soku i likeru.
- Kuhati dok se ne zgusne. U smjesu dodati ostatak cijelih višanja.
Priprema kreme
- Želatinu namočiti s 4 žlice vode i ostaviti da odstoji 10 minuta kako bi nabubrila.
- Kokosovo brašno dobro usitniti u blenderu, pomiješati sa šećerom i mlijekom, te staviti kuhati.
- U vruću smjesu dodati na laganoj vatri otopljenu želatinu i dobro izmiješati.
- U mlako umiješati čvrsto tučeni šlag.
- Na biskvit staviti pola nadjeva, pola kreme, ostatak nadjeva, te ostatak kreme.
- Ukrasiti šlagom i višnjama.
Sastojci
Tijesto
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 4 žlice oštrog brašna
Nadjev
- 40 dag višanja
- 10 dag šećera
- 2 žlice gustina
- 8 žlica soka od višnje
- liker od višnje po želji
Krema
- 1 mljevena želatina
- 10 dag kokosovog brašna
- 5 dag šećera
- 1,5 dcl mlijeka
- 4 žlice vode
- ½ l vrhnja za šlag
kolacirecepti.net