Safar: ČOVJEK, DUŠA, SVEMIR – BOG

Kao što postoje umjetnici od Boga dani, tako postoje i oni netalentirani, koji po svaku cijenu žele biti ono što im Bog nije dao

Otvoreno pismo za glavnog ravnatelja HRT-a, urednicu Radio-Sljemena i upravu HRT-a

Kao i uvijek pišem iskreno otvoreno otvorena srca i samo je Vaša i Vaša sloboda izbora primiti zaista k srcu ovu dobronamjernu poniznu misao. Ne obraćam vam se kao ljudima knjiške učenosti nego kao ljudima “zdrava razuma.” Uvijek pišem otvoreno , možda naivno, ali opet čisto s dječačkom mišlju

ŠTO DOLAZI IZ SRCA DOLAZI DO SRCA

Dopustite mi mali uvod prije nego uđem u bit pitanja. Život me naučio da mašta čini pisca piscem, a dalekovidni duh pjesnika pjesnikom, što je pogled na svijet širi to je misao čulnija i čujnija i kao takva dalje stiže. Ono što je za astronoma atlas svemira to je za pjesnika čovjekov karakter, te u ime tog saznanja proputovah  sva mora i kontinente  na divnoj planeti Zemlji, pričajući sa ljudima, i onim na dnu, kao  i na vrhu društvene ljestvice, shvativši da oni dolje mogu biti gore ,a oni gore dolje, kada je u pitanju ljudska savjest-ta nepotkupljiva sutkinja čovjekova karaktera.

Eto odista ali zaista marljivo i s ushitom  pišem novi roman, u dahu inspiracije poeziju, a kad se odmori um radim na umno i duhovno zahtjevnom  filozofsko astronomskom traktatu o samoizvjesnosti mišljenja  novovijeka čovjeka u  traženju vlastita ‘Ja’…- Ja, Duša, Bog, Svemir sadržana je poveznica u poznatoj izreci: “Mislim, dakle jesam” ( je pense,donc je suis;cogito ergo sum)…

Zašto sam počeo poruku filozofski? U svom srcu pronađi odgovor čovječe. A ako Vam je i to teško, evo primjer. Poznato je da ljudi gube svoje Ja zbog novca, vlasti, taštine -pohlepe.

Kao i mnogi sanjari na stazi snova volim slušati

Radio_Sljeme i harmoničnu evergreen muziku i odlične edukativne emisije….

Kao što postoje umjetnici od Boga dani, tako i postoje oni netalentirani, koji po svaku cijenu žele biti ono što im Bog nije dao, istinski umjetnici (muzičari-pjevači skladatelji, pjesnici duša, slikari, kipari…) imaju taj od Boga dar da u čovjeku probude one najdivnije emocije, koje čovjeka čine čovjekom s dušom – suza, osmijeh, tuga, bol, radost, suosjećajnost, sloboda, ljubav i vjera u Stvoritelja, rađa unutarnju harmoniju i unutarnji mir u čovjeku… A oni netalentirani ‘umjetnici’, u Hrvatskoj poznati kao ‘frljići’ i organizatori “riječke “EPK” ,  netalentiranošću i inspirativnom jalovošću u  čovjeku stvaraju disharmoniju- odbojnost, bijes, mržnju, anarhiju misli- izgubljeno Ja.

Eto to je uvod u moju misao koja se prožima jednim pitanjem: Ako je Radio-Sljeme javni radio, a jeste, zašto ima puno puno više reklama nego komercijalne radio stanice poput naprimjer odličnog “Laganini FM”?  Ako se komercijalni radio samofinanciranje od reklama i sponzora i donacija , a javni radio većinom od pretplate,  ekonomski logično je da bude obrnuta situacija, da komercijalni radio ima puno više reklama od javnog, zar ne? Zar vi glavni ravnatelju JAVNOG HRT-a, i  urednice JAVNOG  Radio-Sljeme ne osjećate bilo Vaših slušatelja ? Jeste li kada unajmili, zaista ali zaista ,nezavisnu istraživačku agenciju (ne mislim na one koje kreiraju javno mišljenje naručenim pred.izbornim anketama) da anketiraju slušatelje javnog Radia-Sljeme što misle o tim napadno dosadnim reklamama. Pa svakih deset minuta slušatelje bombardirate ( živcirate ) s napadno iritantnim i dosadnim reklama a javna HRT prima više od milijardu kuna od pretplatnika, i nije Vas niti malo stid? Pa koliko Vam treba novaca? Ili  uživate u živciranju slušatelja, uživate u disharmoniji ? Zar nije sasvim drugačiji poziv i smisao javne HRT? 

Možda niste dobro i pažljivo pročitali početak  poruke, koja je univerzalna, svaki čovjek može sebe pronaći u toj poruci, jer svaki čovjek se od rođenja pa do fizičke smrti ( duša je besmrtni sanjar na stazi snova svemira), bori  u sebi sa ona dva Ja-dobrim i lošim, i od jačine čovjeka uma i duha ovisi koje Ja će pobjediti. Dobro Ja rađa u i oko čovijeka harmoniju, a ono loše Ja disharmoniju.

Ako niste osjetili niti shvatili ovu poruku onda još jednom ponavljam:

U GUSTOJ ŠUMI KUŠNJI U LJUBAVI PRONAĐI KOMPAS …

Walter William Safar