Josip Držaić, promicatelj umjetnika, osoba s invaliditetom i drugih, trebao bi ući u Hrvatski sabor / 170 foto!

Bilo bi jako dobro da Josip Držaić uđe u Hrvatski sabor i približi ga umjetnicima, osobama s invaliditetom, ali i svim drugim „običnim“ ljudima koji osjećaju da se može i drugačije – jer Josip je jedan od nas

Josip Držaić vodi Ustanovu URIHO više mandata. Za ravnatelja je imenovan u trenutku kada je najvećoj zaštitnoj radionici za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj prijetilo gašenje, no URIHO je već desetljeće kasnije (2010. godine) proglašen poslodavcem godine. Menadžerske je reference stekao kao ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, stvarajući najveću ustanovu za obrazovanje odraslih u Republici Hrvatskoj.

Često je isticao da kroz volonterski rad kao zamjenik predsjednika Hrvatskog paraolimpijskog odbora i predsjednik Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom te član brojnih klubova koji okupljaju osobe s invaliditetom, želi pružiti podršku populaciji i izvan ustanove URIHO.

Josip Držaić je veliki poštovatelj umjetnika, kao rijetko koja osoba u Hrvatskoj, a posebno u posljednje vrijeme kada su hrvatski umjetnici na margini događanja i zaboravljeni posebno od političara. Osnivač je popularne zagrebačke galerije Sunce (URIHO) gdje su više stotina umjetnika imali svoje izložbe i izlagali svoje radove zahvaljujući Josipu. Također je osnivač tradicionalne zagrebačke likovne kolonije URIHO na Kajzerici, vjerojatno likovne kolonije koja ugošćava najveći broj umjetnika. Suradnik je i veliki ljubitelj portala Akademija Art. Bio je, između ostalog, predsjednik Kluba Zapreščana, udruge ljubitelja i promicatelja Zaprešića, grada u kojem živi.

Bilo bi jako dobro da Josip Držaić uđe u Hrvatski sabor i približi ga umjetnicima, osobama s invaliditetom, ali i svim drugim „običnim“ ljudima koji osjećaju da se može i drugačije – jer Josip je jedan od nas i članak slobodno možete podijeliti na društvenim mrežama.

Pogledajte malu retrospektivu fotografija iz fundusa Akademije Art.

Akademija Art