Predsjednik Vlade na svečanom otvaranju Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku

Na svečanom otvaranju 60-og Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku jučer je po prvi put prisustvovao predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković

„Bit će to sjajna dva tjedna za više od 700 najmanjih i zato sam želio osobno pozdraviti ovu inicijativu i čestitati svima koji su i u ovim okolnostima uspjeli organizirati Festival“, tom je prilikom izjavio Plenković.

Na otvaranju Festivala bila je i ministrica kulture te predsjednica Festivalskog vijeća MDF-a Nina Obuljen Koržinek, koja je održala i govor. „Međunarodni dječji festival je blagoslov, prije svega za djecu Šibenika koji su od malih nogu uronjeni u kreativnost“, kazala je ministrica te poručila kako ovo izdanje Festivala ni po čemu ne zaostaje za prethodnim godinama, ali se odvija u drugačijim okolnostima u kojima je fokus na hrvatskim umjetnicima koji su nekoliko mjeseci bili bez ikakvih angažmana.

Podsjećamo da Festival traje od 20. lipnja do 4. srpnja, a program Festivala moguće je pogledati na poveznici https://bit.ly/mdf_program.

Antonija Jurić