Mojih devet godina zatvorskoga mučenja i ponižavanja u iščekivanju izvršenja smrtne kazne zbog vjere u Krista

Asia Bibi, Anne-Isabelle Tollet: Konačno slobodna!

Pakistanka Asia Bibi osuđena je na smrt zbog bogohuljenja, samo zato što je kršćanka. Nudili su joj slobodu ako se odrekne Krista, a ona je radije prihvatila smrt.

Provela je devet godina u zatvoru mučena i ponižavana čekajući izvršenje smrtne kazne vješanjem.

Postala je svjetski simbol progona kršćana u 21. stoljeću.

Ovo je njezina potresna priča.

Ne pamtim dobro datume, no ima dana koji se ne zaboravljaju. Jedan od njih je i taj petak, 19. lipnja 2009. godine. Prije zalaska sunca prvi put su me doveli u zatvor u Sheikhupuri gdje sam provela tri godine prije nego što su me premjestili u drugi zatvor. Bilo je to kao da se selim u drugu kuću.

Poznata vam je moja priča iz medija, možda ste se pokušali staviti na moje mjesto kako biste bolje shvatili moju patnju… ali to je tako daleko od moje svakodnevice u zatvoru ili od novoga života i zato ću vam u ovoj knjizi sve ispričati. 

Anne-Isabelle Tollet, suatorica ove knjige, dugogodišnja je novinarka i stalna dopisnica u Pakistanu. Od kada je Asia Bibi osuđena na smrt u studenomu 2010. godine, Anne-Isabelle Tollet borila se za njezino oslobođenje šaljući apele diljem svijeta, pišući knjige o njezinoj sudbini i osnovavši organizaciju Međunarodni odbor Asia Bibi.

Nakon što je konačno oslobođena i dopušteno joj je napustiti Pakistan, Asiji Bibi još uvijek prijeti smrt od islamskih ekstremista te živi na tajnoj lokaciji u Kanadi. Anne-Isabelle Tollet jedina je novinarka na svijetu koja ju je srela i ispripovjedila ovo njezino iznimno svjedočanstvo.

Nakladnik: Verbum

 • Srbiju trese skandal. Šupljače.
  Slijedeći Post Dolazi Uskoro… Oni koji ne služe za primjer Navodno je neku blesaču i nazovi glumicu silovao šezdeset i nešto godišnji jel učitelj glume na nekom tamo njihovom glumačkom kursu ili gdje li već Redatelji će ostati a pokret “I mene isto” će se malo povlačiti po novinama a kako vijest traje svega jedan… Read More »Srbiju trese skandal. Šupljače.
 • Oni koji ne služe za primjer
  Srbiju trese skandal. Šupljače. Ovo ne drži vodu Cijepili su se saborski zastupnici pred kamerama. I dalje imaju vrlo visoko mišljenje o sebi Sad govore da su se cijepili pred kamerama kako bi bili primjer drugima. Katarina Peović se namještala dok prima cjepivo kako bi dobro ispala na fotografiji koju je odmah stavila na društvene… Read More »Oni koji ne služe za primjer
 • Amo, amare, amateri – Relativna galerija od 19. siječnja
  Jedno novo vrijeme Povodom obilježavnja 20 godina djelovanja ex Likovne radionice Art & hobby, sada LiCe, likovni centar, izložene su slike 44 autora, trenutnih ili bivših polaznika radionice koji se amaterski bave slikarstvom a mnogi od njih su pritom ostvarili značajne opuse. Kroz radionicu su prošle generacije polaznika od kojih se neki već godinama aktivno… Read More »Amo, amare, amateri – Relativna galerija od 19. siječnja
 • The Marksman / Zaštitnik u kinima od 21.01.2021.
  Počinje online izdanje 18. Zagreb Film Festivala Najgledaniji film proteklog vikenda u USA Uz granicu Amerike i Meksika u Arizoni, Jim Hanson (Liam Neeson) rančer i veteran Vijetnamskog rata živi teško. Žena mu je nedavno preminula od raka a ranč financijski stoji vrlo loše i banka mu prijeti oduzimanjem. Život mu se naglo mijenja nakon… Read More »The Marksman / Zaštitnik u kinima od 21.01.2021.
 • Ovo ne drži vodu
  Oni koji ne služe za primjer Kolinda volontira i slika se. Ludilo! Svi sad pišu po novinama kako je Kolinda jurila po Petrinji i pomagala, nosila teće, rajngle i lonce i nije se zaustavljala. I ljudi to vjeruju Malo mi je čudno da je nosila teške rajngle a prvo su svi pisali kako je operirala… Read More »Ovo ne drži vodu