Miss Universe Hrvatske 2020 je Zadranka Mirna Naiia Marić

Top5, u koji su se plasirale Mirna Naiia Marić, Valentina Jelenčić, Daria Marić, Andrea Erjavec, Zrinka Ćorić imalo je priliku odgovarati na pitanja žirija

Finalni izbor Miss Universe Hrvatske 2020. održan je u Studiju Anton Marti Hrvatske televizije uz izravni prijenos.

U skladu s preporukom Nacionalnog stožera civilne zaštite te mjera predostrožnosti u vezi postupanja tijekom epidemije Korona virusa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo večerašnji izbor za Miss Universe Hrvatske 2020 po prvi je puta održan bez publike.

Zagreb, 130320. studio Marti, HRT Izbor za Miss Universe Hrvatske Na fotografiji: Mirna Naiia Maric, pobjednica Miss Universe Hrvatska 2020 Foto: Goran Mehkek / CROPIX

U finalu izbora nastupilo je šesnaest finalistica iz cijele Hrvatske koje su put do titule i krune Zlatarne Dodić započele dan ranije na preliminarnom natjecanju koje je uključivalo intervju sa članovima žirija te natjecanje u kupaćem kostimu.

Najuspješnijih deset ljepotica sa preliminarnog natjecanja plasirale su se  u Top10 najprestižnijeg nacionalnog izbora ljepote i one su nastavile natjecanje za titulu najljepše predstavljajući se u dnevnim kombinacijama KiK Textilien, kupaćim kostimima Pletix te elegantnim večernjim haljinama poznate hrvatske dizajnerice Matije Vuice uz cipele svjetski poznatog dizajnera Gimmia Baldininia.

Za frizure ljepotica brinuli su se Studio in sa Schwarzkopf preparatima, a za make up tim vizažista Orbico beauty.

Top5, u koji su se plasirale Mirna Naiia Marić, Valentina Jelenčić, Daria Marić, Andrea Erjavec, Zrinka Ćorić  imalo je priliku odgovarati na pitanja žirija. 

Drugom pratiljom proglašena Andrea Erjavec iz Perušića koja se okitila i titulom Miss fotogeničnosti, a prvom pratiljom Daria Matić iz Splita.

Vrhunac izravnog prijenosa bio je trenutak kada je prošlogodišnja pobjednica Mia Rkman okrunila svoju nasljednicu Mirnu koja je kao glavnu nagradu dobila četverogodišnji dodiplomski studij ili MBA studij Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta u vrijednosti do 20.000 Eura.  Hrvatska Miss Universe dobila je i čast predstavljati Hrvatsku na najprestižnijem svjetskom izboru ljepote Miss Universe 2020.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Damir Kedžo, naš predstavnik na Eurosongu, Domenica, Bojan Jambrošić, te duo Antonija Šola i Mario Roth dok su program vodili Mario Sedmak i Jelena Lešić.

Mirna Naiia Marić, 21 godina, Zadar. Visina: 177 cm. Obrazovanje/stečeno zvanje: završila Školu za primjenjenu umjetnost i dizajn Zadar. Strani jezici: engleski, talijanski. Marina Naiia voli izazove i uporno ide prema ostvarenju svojih ciljeva, a disciplina i optimizam kao i karizma i dobar duh joj pomažu u tome. Najviše voli umjetnost i dizajn, voli slikati i crtati, u slobodno vrijeme planinari i ide u teretanu.

FOTO: PR Miss Universe Hrvatske i CROPIX

Ivana Delač