U Hrvatskoj 15. oboljeli od koronavirusa zaražen na skijanju u Austriji

Iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, hospitalizirana u Zagrebu. Radi se o mlađoj muškoj osobi koja je došla sa skijanja iz Austrije. Dosad je u Hrvatskoj potvrđeno ukupno 15 oboljelih osoba

Na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite potvrđen je 14. slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o 36-godišnjem muškarcu koji je radio u talijanskom Bolzanu, a u Hrvatsku je putovao s trinaestooboljelim, odnosno prvooboljelim iz Pule.

Potvrdio je to ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na konferenciji za novinare.

– Što se tiče opće epidemiološke situacije u Europi, ona i dalje nije dobra. U nizu zemalja se pogoršava, a tako je i u Italiji, rekao je.

Prema posljednjim podacima, u svijetu je od koronavirusa oboljelo više od 114.000 ljudi. Umrlo je više od 4000, a oporavilo se njih gotovo 62.000. Cijela Italija proglašena je crvenom zonom. 

Do 14. travnja suspendiraju se sva javna, sportska i kulturna događanja u Istri, odlučio je Stožer civilne zaštite Istarske županije, nakon stanka s načelnicima i gradonačelnicima. Od Nacionalnog stožera zatražili su da se na određeno vrijeme suspendira rad škola, vrtića i sveučilišta. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji je i na čelu Nacionalnog stožera civilne zaštite, rekao je da “to u ovom trenutku nije opcija za Republiku Hrvatsku.” Autor: D.M./S.M./P.F./IMS/Hina/HRT

ilustracija Alexey Hulsov, Pixabay