Što se skriva iza brze smjene? Tko bi htio upravljati sa 60 mil. eura namijenjenih za najsuvremeniju dječju bolnicu?

HRT – Otvoreno

Tko bi sve volio upravljati novcima namijenjenim za liječenje djece, doznat će te pogledavši snimku emisije. Mjesec dana nakon ekspresne smjene ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, odmah nakon što im je za projekt odobreno 60 milijuna eura – nalaz inspekcije Ministarstva zdravstva pokazuje da nisu utvrđene nezakonitosti u radu bolnice, pa tako ni navodno nadriliječništvo i nezakonito zapošljavanje, što su bili razlozi za njegovu smjenu.

U Otvorenom su gostovale sve strane ovog događaja koji je uzbunio široku hrvatsku javnost. 60 milijuna eura dobivenih za vrhunski svjetski projekt za liječenje djece sada kontrolira gradonačelnik Bandić sa svojim ljudima, a kako se uočava, blizak je i ministar Milan Kujundžić.

U Otvorenom su gostovali: Milan Kujundžić, ministar zdravstva, doc. dr. sc Boro Nogalo, ekspresno smijenjeni ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak, prof. dr. sc Ana Stavljenić-Rukavina, predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak i drugih bolnica, izv. prof. dr. sc. Mirjana Turkalj, zamjenica ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak i Lucian Vukelić, dr.med. spec., ravnatelj HZZO-a. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić odbio je sudjelovati. (HRT)

Docent Nogalo i dr. Turkalj pokazali su javnosti i to vrlo jasno njihovu ispravnost vođenja bolnice, odnosno projekta od same ideje, prolaska brojnih međunarodnih komisija do konačnog odobravanja sredstava. Gledatelji su, također, upoznati na što su sve spremi i do kuda ići dotični sugovornici, ne štedeći čak ni bolesnu djecu. Gledatelji emisije, u svojim mailovima pri kraju sučeljavanja, dali su im svu podršku i razumijevanje uvidjevši kojim se sve spletkama služi jedan nemali dio političara da bi se dočepali 60 milijuna eura namijenjenih za projekt nove najsuvremenije Dječje bolnice Srebrnjak. Očito će se o ovoj temi još puno čuti i dosta toga i drugoga rasvijetliti, a sudionici-političari, ovog posebno ružnog događaja biti će, u najmanju ruku suočeni s idućim izborima. Ako je i od političara – previše je!

Demografska slika Hrvatske je izrazito loša – kome bi se i zašto gradila megalomanska bolnica u Blatu i s čijim novcem?

Hrvatska je ostala bez stanovnika, k tome još s pretežito starijom populacijom, velikim iseljavanjem mlađih ljudi. Pojedinci su se sad sjetili graditi megalomansku bolnicu u Blatu i to novcima poreznih obveznika. Komu je to u Hrvatskoj više potrebno. Demografska slika Hrvatske je izrazito loša i s negativnim trendom, a to bi ministar zdravstva prof. Kujundžić morao znati, osim ako ne prevladavaju i u ovom slučaju neki drugi tj. privatni interesi kod same gradnje toga megalomanskog diva i opremanja takovih zidina. O prof. Stavljenić-Rukavina, o nezinom radu, koga ona zastupa i njezinim neobičnim vizijama ne bi pisali. Stoga, najsuvremeniju novu Dječju bolnicu Srebrnjak i projekt doc. Bore Nogala i njegovog tima, domaćih stručnjaka i europskog novca, svi trebamo poduprijeti i biti im više nego zahvalni.

Cijelu emisiju možete pogledati na videu ispod:

Posljednje objavljeno na portalu Akademija Art