Zoran Milanović: Obećali nismo ništa. Iznevjerili nismo nikoga

milanovic
Komentirajući rad Vlade u prvih godinu dana premijer Zoran Milanović je u razgovoru za Novu TV komentirao i predizborna obećanja, projekte koji velikim dijelom nisu pokrenuti, sukobe unutar koalicije, ali i svoje ponašanje
– Obećavali nismo ništa, rekao sam da ih ne smijemo ih iznevjeriti. Mislio sam na građane ove zemlje – rekao je premijer koji je dodao kako još uvijek vjeruje da će Hrvatska uspjeti i kako je naglasio biti "jedna od najvećih europskih priča o uspjehu". 

– Kriza u Europi je grozna. Čekajmo svoju šansu. Ljudi razumiju da je u Europi teško – rekao je Milanović. 

Na pitanje je li iza Vlade jedna "prokockana i izgubljena godina", premijer je to odlučno negirao. Rekao je kako je Vlada napravila puno u zakonodavstvu, "smanjili su deficit, očuvali krediti rejting".

– Kad bismo slušali kritičare, propali bismo – poručio je Milanović. 

Odgovarajući na pitanje "o lopatama" koje su najavljivali nakon izbora, a nisu se baš usijale, Milanović je rekao kako će one, odnosno projekti, vrlo brzo krenuti

– Smatram da radimo najbolje što možemo. Očekujem gospodarski rast iduće godine i da će se projekti realizirati.Vidi se da radimo, konsolidiramo financije, stanje u zakonodavstvu, a sve kako bi olakšali ulaganja, da bi zemlju učinili bržom i boljom – rekao je premijer. 

Na pitanje mislili li da im građani još vjeruju, Milanović je ponovio kako nisu ništa obećavali. 

– Obećavao čuda nisam. Ovo je najžešća kriza Europe, rekao je premijer i dodao kako je najgore iza nas. 
Na pitanje hoće li, nakon svih ovih poreza i poskupljenja, građanima biti lakše iduće godine, Milanović je odgovorio:

"Neće biti novih odricanja, ne bi trebalo ništa poskupiti."
Premijer je govoreći o "ratu" s poduzetnicima rekao kako ne razumije njihovo ponašanje kada su mjerama Vlade građani bili opterećeni, da bi poduzetnici bili rasterećeni. 

– Radimo sve da olakšamo poslovanje u zemlji. Moramo osigurati rast. Nekorektno je kritizirati te mjere koje su provedene – rekao je Milanović koji je na kraju morao odgovoriti i na provokativno pitanje o svom stilu. 

– Moj stil? Kako da komentiram svoj stil? Vulgaran nisam, grub jesam, ali kad me se isprovocira – rekao je na kraju premijer Zoran Milanović. 

Izvor: Dnevnik.hr