‘Zločin na kozjem otoku’ u Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku

Kazalište Marina Držića u Dubrovniku u petak, 26. listopada premijerno će izvesti predstavu Uga Bettija "Zločin na kozjem otoku" u režiji Georgija Para, najavljeno je danas na konferenciji za novinare

Glavne uloge u predstavi imaju Glorija Šoletić, Jasna Jukić i Ivona Kundert, a uz njih se pojavljuju Vedran Mlikota i Branimir Vidić Flika.
Scenograf je Aljoša Paro, kostimografkinja Jadranka Tomić, skladatelj Đelo Jusić, a suradnik za scenski pokret Miljenko Vikić.
"Zločin na kozjem otoku" govori o odnosima triju žena iz iste obitelji i njihovoj sudbini obilježenoj odlaskom Enrica – muža, oca i brata te pojavom misterioznoga muškarca Angela koji se predstavlja kao najbolji prijatelj odbjeglog Enrica.
Talijanski pisac Ugo Betti (1892.-1953.), kojega mnogi stručnjaci svrstavaju uz bok Pirandellu, studirao je pravo, a nakon Prvoga svjetskog rata, u kojemu se borio kao dobrovoljac, postao je sudac. Prvu zbirku pjesama objavio je 1922., a njegova prva drama "La Padrona" praizvedena je 1927. godine. Napisao je 27 drama u kojima se bavio prirodom zla, osjećajem krivnje i iskupljenjem. Nazivali su ga "talijanskim Kafkom", a kriminalistička istraga tipičan je motiv njegovih drama.

Foto: KMD