Zlatko Marić, vlasnik zaštitarske firme "Sokol Marić", izašao je iz Remetinca. Marić je pritvor napustio oko 16:30 sati, nakon što je platio 750.000 kuna jamčevine

Županijski sud u Zagrebu prihvatio je ponuđenu jamčevinu, a Marić je pred istražnim sucem obećao da se neće skrivati, te da neće napuštati boravište bez dopuštenja. Također je obećao da neće ometati kazneni postupak niti ponoviti kazneno djelo zbog kojeg ga se tereti.

Marić je, podsjećamo, u Remetincu proveo deset dana. Priveden je pod optužbom da je prijetio Peri Lozici, zagrebačkom odvjetniku s kojim je nekad bio u dobrim odnosima. Lozici je s više metaka propucan osobni automobil, nakon čega je kod Marića pronađena veća količina ilegalnog oružja.

Prošlog tjedna iz Marićeve firme policija je uzela poslovnu dokumentaciju. Nagađa se da je pod istragom Marićevo poslovanje s državnim firmama.

S obzirom da je Marić odmah nakon puštanja na slobodu odveden na ispitivanje u prostorije policijskog Uskoka, pretpostavljalo se da je novo privođenje povezano s pretresom u njegovoj firmi. No, ispostavilo se da policajci sumnjaju kako Marić posjeduje još ilegalnog oružja, a možda i drogu za osobnu uporabu.
S dodatnog ispitivanja Marić je pušten oko 19 sati.

Foto: Admir Buljubašić Cropix
Izvor: Indeks.hr

Akademija-Art