Skip to content

Zlaja je živ, odrasta na otoku i uvjeren je da mu je Dinko otac

Iako je kraj prve sezone megauspješne serije “Larin izbor” ostavio gledatelje u šoku i nevjerici, svi će obožavatelji serije ipak odahnuti već 28. lipnja kad u hrvatska kina stiže film “Larin izbor: Izgubljeni princ”. Zlaja je, otkrivamo detalje filma, živ!
U zadnjoj epizodi serije plod velike ljubavi Jakova i Lare i jedini nasljednik obitelji Zlatar poginuo je u avionskoj nesreći. Lara je za sve optužila Jakova koji je otišao po mlijeko i na trenutak maloga Zlaju ostavio samog. Te dvije minute bile su dovoljne da ga Dinko ugrabi i pokuša se osvetiti jer je i dalje uvjeren da su Lara i Jakov krivi za smrt njegove voljene supruge Lejle i njihova nerođenog sina.

Nela i Mia zbližile su se u boli i zajedničkim snagama pokušale smiriti strasti u odnosima svoje djece.

Lara (Doris Pinčić) dugo se opirala njihovoj želji da pokopaju Zlaju, sve ih je uvjeravala da je mali živ. No kad je i ona izgubila nadu, zaredila se, uvjerena da bez Zlaje ni njoj nema života. Barem ne onog svjetovnog. Jašu i dalje voli, ali oprost mu ne može dati. Krivi ga što mu je želja za osvetom jača od poriva da zaštiti jedinog sina.
Još jednom je tuga, čini se, zauvijek, razdvojila njegove roditelje. Ni Jakov ne može zamisliti život bez Lare pa se, shrvan emocijama, odluči na život vuka samotnjaka. Otisnuo se na more i otplovio u nepoznato. Nekoliko godina poslije, nevjerojatnom igrom slučaja Jakov pristaje na otok da bi dostavio svoj ulov na lokalnu peškariju te ugleda dijete koje silno sliči Zlaji.
Dječak potrči i Jakov nije siguran je li to doista njegov sin. No gonjen očinskim, zaštitničkim instinktom, ostaje na otoku. Raspituje se kod mještana o dječaku te se s njima priprema za godišnju procesiju njihove zaštitnice bijele pulice Biance. Stanovništvo je, naime, uvjereno da im magarica donosi sreću. A procesiju će, doznao je, ove godine predvoditi dječak Viktor, sin lokalnog moćnika Markusa, koji terorizira cijelo mjesto.
Godine su učinile svoje, ljudi su se i fizički promijenili, no Matinu (Dino Rogić) oku ništa ne promiče. S mjesta lučkog radnika napredovao je do kapetana. I dalje je zaručnik Jakovljeve sestre Nikol (Jagoda Kumrić), sve su razmirice među njima riješene, a Mate je pravedniji i moralniji nego ikad prije. I baš on u Markusu prepoznaje Dinka (Filip Juričić), Jakovljeva starijeg brata-osvetnika.
Je li Dinko prolupao od boli za nerođenim sinom pa Zlaju želi za svog nasljednika? Ili je i ovaj novi život zapravo dio plana okrutne Dinkove osvete? Kako će mu Jakov preoteti vlastito dijete? I kad će napokon Lara, Jaša i Zlaja doista živjeti mirno, poput ostalih obitelji? Odgovore na sva ta pitanja daje film “Larin izbor: Izgubljeni princ”.

Foto: Pixsell
Izvor: Tatjana Pacek/VLM

Akademija-Art