Skip to content

Zbog pisanja NYT Hrvatska povlači vojnike s Golana


Premijer Zoran Milanović rekao je da je u dogovoru s predsjednikom Ivom Josipovićem inicirao postupak sustavnog povlačenja hrvatskih vojnika iz promatračke misije UN-a na Golanskoj visoravni jer im, nakon pisanja svjetskih medija o tome da Hrvatska navodno prodaje oružje sirijskim pobunjenicima, nije zajamčena sigurnost

Hrvatski kontingent u promatračkoj misiji UN-a na Golanu (UNDOF) broji 97 ljudi, a osim hrvatskih i austrijskih u misiji sudjeluju i vojnici iz Indije, Japana i s Filipina.

Milanović je upozorio da su se posljednjih dana u najuglednijim svjetskim novinama pojavili članci koje, kako je rekao, koliko god ih demantirali, ne možemo nikad demantirati. Time naši vojnici bivaju izloženi nepredvidivim rizicima. Naša je odgovornost i zadaća da o tome razmišljamo i, kad je potrebno, djelujemo, naglasio je premijer napomenuvši da su hrvatski vojnici na Golanu praktički potpuno nenaoružaniImaju kratke i duge cijevi i to je sve, rekao je Milanović.

najtransparentniji model poticanja i upravljanja investicijama, koji će zamijeniti dosadašnji sustav u kojem je gotovo svaki "lokalni igrač" mogao ucjenjivati investitora daleko od javnosti. Milanović je na Vladinoj sjednici odgovorio kritičarima novog zakona, ocjenivši da oni koji mu se protive nisu posvetili dovoljno pozornosti i nisu dovoljno proučili taj prijedlog.

Onaj tko ima prigovore na takav model, u svakom trenutku će puno jasnije nego do sada vidjeti o čemu se radi i moći će uprijeti prstom i reći – prodajete hrvatsku imovinu, prodajete šume, rijeke, dodao je.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Izvor: HRT
Optimized by Optimole