Klapa Nostalgija

Maja Priselac
maja.priselac@gmail.com

HUMANITARNA AKCIJA ZA ŠKOLOVANJE PASA POMAGAČA

Jučer je u Arena centru u Zagrebu humanitarnim koncertom klape Nostalgija završena devetodnevna humanitarna akcije Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet pod nazivom Srećom imam tebe
– Akciju smo započeli s ciljem da ljudima približimo važnost pasa vodiča za kretanje slijepih osoba i ulogu rehabilitacijskih pasa za kvalitetu života osoba u invalidskim kolicima, ali i sa željom da solidarnošću i zajedničkim djelovanjem stvorimo uvjete za razvoj novih programa pasa pomagača gluhim osobama, osobama oboljelim od epilepsije, dijabetesa i drugih rijetkih bolesti – rekla je predsjednica udruge Mira Katalenić.
Sredstva prikupljena ovom humanitarnom akcijom namijenjena su edukaciji trenera pasa pomagača, pokretanje školovanja novih pasa pomagača i uspostavljanju sustava podrške korisnicima. Akciji su se i pridružile mnoge trgovine Arena Centra u kojima su građani mogli donirati sredstva. Sredstva se još uvijek mogu donirati na štandu Udruge na Trgu Slavonija, gdje su svakodnevno prisutni volonteri udruge sa psom vodičem.
– Pomoć naših sugrađana iznimno je vrijedna za razvoj novih programa udruge, posebno vrijednih za ostvarenje neovisnosti, temeljnih ljudskih prava i izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom  – poručila predsjednica udruge.

Akademija-Art.hr