Zagrebačka filharmonija otvorila 15. Vukovarski festival komorne glazbe

zg filharmonija 3

zg filharmonija 3

Ovogodišnji , 15. festival komorne glazbe otvoren je koncertom Zagrebačke filharmonije pod vodstvom dirigenta Leopolda Hagera i nastupom mladog pijaniste Brune Vlaheka u Hrvatskom domu Vukovar dana 3. listopada 2013. godine u organizaciji Gradskog muzeja Vukovar i Hrvatskog doma Vukovar uz potporu Grada Zagreba.

Održavanje festivala svih ovih 15 godina omogućuju Ministarstvo kulture, Vukovarsko srijemska županija i Grad Vukovar uz potporu Grada Zagreba.

Festival se već tradicionalno otvara podizanjem Festivalske zastave što je i ove godine upriličeno u perivoju dvorca Eltz. U svečanosti otvorenja nazočnima su se obratili: ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ruža Marić, ravnateljica Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar Ivanka Miličić, umjetnička ravnateljica Festivala Vlasta Gyura, ravnatelj Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić i pokrovitelj Festivala gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

zg filharmonija 1

Koncert Zagrebačke filharmonije započeo je Idilom za orkestar hrvatskog skladatelja Blagoja Berse, potom je uslijedio Koncert za klavir i orkestar u A-duru Wolfganga Amadeusa, a finale večeri bilo je u znaku 88. simfonije u G-duru Josefa Haydna.
Prepuna dvorana oduševljeno je tražila dodatak koncertu, a među posjetiteljima i ljubiteljima glazbe bili su i gosti iz Vinkovaca i Osijeka te učenici Glazbene škole Vukovar i Gimnazije Vukovar.

zg filharmonija 2