Zagreb – Tradicionalni festival povodom Dana Sv. Patrika


Foto: Miroslav Vajdić

Uz glazbene nastupe 20-ak bendova nastupio je i U2 tribute band, najpopularniji talijanski band u Europi

Doživite ozračje festivala kroz fotografije Miroslava Vajdića!

Po uzoru na Dublin i Berlin, u kojima se održavaju poznati festivali na otvorenom povodom dana Svetog Patricka, Hrvatsko-irska kulturološka udruga u suradnji s Udrugom građana Zapruđe već sedmi put organizirala je u Zagrebu proslavu Dana Sv.Patricka.


Foto: Miroslav Vajdić

Ove je godine festival održan na Trgu Francuske Republike, u petak 16. ožujka i subotu, 17. ožujka 2012. na sam dan Sv.Patricka, u obliku tradicionalnog Free Open air festivala, a Irski tjedan će se prigodno obilježiti i na Trgu Petra Preradovića, od 12. do 16. ožujka.

Uz glazbene nastupe 20-ak bendova, između kojih je nastupio i najpopularniji U2 tribute band u Europi iz Italije, nastupilo je preko 100 plesača, koji su izvoditi irske tradicionalne plesove, plesove s bakljama, učili posjetitelje irskim plesovima i osigurali dobru zabavu. Zagrebačka proslava je jedina proslava takve vrste u čitavoj regiji pa su nam plesači irskih tradicionalnih plesova pristigli i iz drugih, susjednih nam država.


Foto: Miroslav Vajdić

Prijašnje proslave dana Svetog Patricka na Zrinjevcu, Bundeku i Istočnom parkiralištu zagrebačkog velesajma okupile su i do dvadeset tisuća građana. Zahvaljujući interesu građana i potpori Grada Zagreba odlučili smo proslavu vratiti u uži centar grada.


Foto: Miroslav Vajdić

Organizatori proslave, Hrvatsko irska kulturološka udruga i Udruga građana Zapruđe pripremili su zanimljiv i veseli sadržaj za sve koji su zainteresirani kako za irsku državu, tako i za irsku glazbu i kulturu. Osnovna ideja festivala je prikazati kako je jednostavno donijeti živost gradu, stvoriti besplatnu, a opet kvalitetnu zabavu usred grada te donijeti Zagrebu osjećaj velikog grada, kao što su Dublin ili Berlin, u kojima su takve proslave dio života.


Foto: Miroslav Vajdić

Izvor: D.Dž / Dnevnik.hr

Akademija-Art