Skip to content

Zagreb – Slought fondacija: Slought in Transit

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, Trg žrtava fašizma bb, Zagreb
Zagreb – Slought in Transit
Od 7. 09. (u 18.00 sati) do 29. 09. 2010.

Slought in Transit / Slought u tranzitu, jedan je u nizu javnih programa Slought fondacije iz Philadelphije (SAD) s ciljem promicanja kulture dijaloga i institucionalne razmjene. Projekt će, nakon gostovanja u Berlinu, New Yorku, Parisu, Tel Avivu i Jeruzalemu te Instambulu, biti predstavljen u Zagrebu u Meštrovićevom paviljonu, Domu Hrvatske udruge likovnih umjetnika. Od 5. do 7. rujna mogu se pratiti radionice s umjetnicima, kustosima i arhitektima među kojima su Katherine Carl, Aaron Levy, Armin Linke, Osvaldo Romberg, Srđan Jovanović Weiss i drugi. Otvorenje izložbe, na kojoj će detaljnije biti predstavljen rad Slought fondacije, bit će 7. rujna u 18 sati u PM galeriji.

U duhu konceptualnih informativnih izložbi iz ranih 1970-ih, Slought in Tranzit ima oblik arhivskog istraživanja i pregleda dosadašnjih aktivnosti Slought fondacije o suvremenoj umjetnosti, arhitekturi i društvenoj teoriji. Posjetitelji će moći pogledati intervjue s umjetnicima poput Petera Weibele, Gary Hilla, Dennis Oppenheima, Wernera Herzoga, Vita Acconcija i drugih. Osim toga bit će predstavljeni i tiskani materijali izdani u sklopu fondacije poput knjige Tractatus Post-Historicus o Braci Dimitrijeviću kao i mnoge druge zanimljive publikacije.

Popratna događanja od 05. 09. do 07. 09. 2010.

5.9.2010. nedjelja / predavaonica HDLU

13:00: razgovor Maroja Mrduljaša i Srđan Jovanović Weissa na temu kontinuitet modernizma
19:00: diskusija s Darkom Fritz o Novim tendencijam, i Ivom Radom Janković o Ivanu Kožariću i Gorgoni, moderira Katherine Carl

6.9.2010. ponedjeljak / polazak iz HDLU

10:00: Foto safari s berlinskim fotografom Armin Linkeom u napuštenoj političkoj školi u blizini Kumrovca.
Kontakt za informacije pm@hdlu.hr

7.9.2010. utorak / predavaonica HDLU
17:00 Prezentacije i okrugli stol na pitanje: kako grad Zagreb može generirati političko obrazovanje danas i povijesno kroz umjetnost i dizajn? U dijalogu s Brankom Franceschi o Virtualnom muzeju avangarde, Osvaldom Rombergom o gradovima kao mjestima političkog obrazovanja, te Aaron Levyiem o Perpetual Peace Project / Projektu trajnog mira.

Akademija-Art.hr
06.09.2010.