Skip to content

Zagreb – Novi časopis: Glas NSK

NSK, Ul. Hrvatske bratske zajednice 4 p.p. 550, Zagreb
Predstavljen novi časopis
Glas NSK
15. 09. 2010.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, 15. rujna 2010. godine, predstavljen je časopis Glas NSK.

Časopis su predstavili prof. dr. sc. Tihomil Maštrović, glavni ravnatelj Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, mr. sc. Davorka Pšenica, urednica časopisa i Tatjana Aćimović, izvršna urednica.

Objava prvog broja časopisa Glas NSK važan je događaj budući da u svojoj višestoljetnoj povijesti Nacionalna i sveučilišne knjižnica u Zagrebu nikada dosad nije izdavala sličnu publikaciju. Ujedno, izdavanjem svog časopisa, hrvatska se nacionalna knjižnica pridružila ostalim europskim nacionalnim knjižnicama koje već imaju slična izdanja.

Časopis Glas NSK namijenjen je knjižnicama i knjižničarskoj struci, ali i širem čitateljstvu. Donosit će različite obavijesti o knjižničnoj djelatnosti namijenjene knjižničarima i djelatnicima usko vezanim uz knjižničarsku struku, na njegovim stranicama predstaviti će se važniji projekti Knjižnice kao i zasebne knjižnične zbirke, objavit će se razgovori s istaknutim osobama vezanim uz knjižničarstvo i slične djelatnosti, prikazat će se nova izdanja Knjižnice, i dr.

Zbog raznolikosti sadržaja i visoke razine kvalitete priloga, časopis je zanimljiv ne samo knjižničarima i ljubiteljima knjige, već i svima koji žele znati više o znanosti, umjetnosti i kulturnoj baštini općenito kao i njezinim vrijednostima. Svojim prilozima, pisanim zanimljivo za širu publiku i popraćenim kvalitetnim likovnom opremom, otvorit će nove mogućnosti komuniciranja sa sve većom i sve zahtjevnijom suvremenom korisničkom zajednicom čitatelja i ljubitelja pisane riječi.

Akademija-Art.hr
16.09.2010.