Zagreb Kom ponovno preporodio i preobrazio Hrvatski glazbeni zavod

Zagrebački međunarodni festival komorne glazbe ne popušta u održavanju kriterija koje je visoko postavio svojim prvim izdanjem. Hrvatski glazbeni zavod bio je ponovno preobražen. Izvana posebnim osvjetljenjem i crvenim tepihom, iznutra silnim uzbuđenjem i veseljem publike te energijom koja struji s pozornice u auditorij i natrag
Prekrcana dvorana bila je ambijent dostojan prve festivalske večeri koju je ispred ansambla otvorio Stefan Milenković. Nakon što je majstorski i s pravom mjerom okitio solističku dionicu Vivaldijeve Zime, Milenković nas je s osjećajem iskusnog plesača tanga odveo i zaveo u Piazzolinu Zimu u Buenos Airesu. Slijedila je rotacija solista u prijateljskom natjecanju različitih temperamenata i gudačkih škola: od vilinske pojave Vilde Frang, preko robusnog Borisa Brovcina, do delikatno profinjene Susanne Yoko Henkel, domaćice ovog okupljanja.

Došao je na koncert i Tedi Lušetić s novim obećanjima Gradskog ureda za kulturu, čiju realizaciju i dalje čekamo.

Izvrsno je bila posjećena i Bečka noć u subotu, a organizatore je osobito razveselio velik broj roditelja s djecom na nedjeljnoj Mozartovoj matineji. Festival se nastavlja u srijedu uobičajeno neobičnom seansom suvremene glazbe. Uz piće u HGZ-u.

Foto: Marko Marinković
Izvor: VLM