Vrdoljak: Legalizirajte objekte, svaki tjedan se ruši njih desetak

Ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak danas je u Varaždinu pozvao građane da krenu u legalizaciju ilegalno izgrađenih objekata uzporuku da će se svakog tjedna rušiti pet do deset objekata, ne samo u priobalju, nego i u kontinentalnom dijelu Hrvatske

"Krenuli smo s rušenjem i nema prestanka, svaki tjedan ide novi spisak", rekao je Vrdoljak.
Ponovio je da su prvi prioritet rušenja oni objekti izgrađeni u zadnjih godinu dana van građevinske zone, koji ne mogu biti legalizirani.
"Drugi će biti oni koji su građeni u zadnjih godinu dana unutar građevinskog područja i nemaju neku nadu za građevinsku dozvolu u neko skorije vrijeme, treći će biti oni koji nemaju šansu legalizacije u legalizacijskom postupku, a tada će već doći 1. srpnja kada ulazimo u EU i kada će na red vrlo vjerojatno doći oni koji, iz bahatosti ili nepoštivanja svoje države, nisu iskoristili šansu u roku legalizirati objekt", istaknuo je Vrdoljak.
Kazao je da mu je drago da su prvi tjedan, kada su poslane obavijesti o rušenju osam objekata, sve te objekte vlasnici sami srušili, i to zato, dodao je, jer im je to puno jeftinije.
"Mi zasada nismo potrošili tisuću kuna za rušenje, a srušeni su brojni objekti; imamo dovoljno osiguranih sredstava za kontinuirano rušenje sljedećih godina i nemojte se ljudi igrati", poručio je Vrdoljak.

Foto: Tomislav JERAK