Skip to content

Večer hrvatske iseljeničke lirike u Klaustru sv. Frane u Zadru

U sklopu Drugih hrvatskih svjetskih igara, u utorak 20. srpnja u Klaustru sv. Frane u Zadru održat će se jubilarne Desete večeri hrvatske iseljeničke lirike „Da uzmognemo očuvati jezik pradjedova“, a koje organizira Sveučilište u Zadru, Hrvatski svjetski kongres i Pjesnička udruga Večeri hrvatske iseljeničke lirike iz New Yorka

Na pjesničkoj večeri ove će se godine predstaviti osam autora s različitih strana svijeta: Petar Franjo Bašić (Južna Afrika), Anton Kikaš (Kanada), Ljerka Totch Naumova (Makedonija), Toma Periša (Hrvatska), Ana Petrović (Austrija), Anastazija Romić (Sjedinjene Države, New Jersey), Ivanka Sabolić Rukavina (Sjedinjene Države, Ohio) i Ivana Bačić Serdarević (Australija).

Recenzent ovih jubilarnih Večeri, koji će i predstaviti hrvatske pjesnike iz dijaspore, hrvatski je književnik Tomislav Marijan Bilosnić, dobitnik više nacionalnih i međunarodnih nagrada za književnost, dok Pjesničku udrugu Večeri hrvatske iseljeničke lirike vodi gđa. Nada Pupačić.
U programu Večeri koja započinje u 18. sati, uz hrvatske pjesnike iz svijeta, nastupit će i klapa „Intrade“, a bit će predstavljena i deveta zbirka pjesama „Pjesmotvori iz daleka“.

Akademija-Art.hr
19.07.2010.