Skip to content

Vanessa Paradis junakinja dva filma

Galska filmska zvijezda, manekenka i poznata pjevačica Vanessa Paradis, životna suputnica Johnnyja Deepa i majka njihovo dvoje djece vraća se filmu

Nakon sudjelovanja u proslogodišnjem europskom uspjehu "L’arnacoeur"/Kradljivac srca/ i uspješnog dubliranja u animiranom ostvarenju "Čudovište iz Pariza", glumica čiji su plakati po cijeloj Francuskoj jer reklamira proizvode kuće "Chanel" tumači glavnu ulogu u djelu "Dubai-Flamingo", pod redateljskom palicom Delphine Kreuter Parker, snimanom u Barceloni. Katalonski umjetnik koji ostvaruje uspješnu karijeru u Francuskoj, simpatični Sergi Lopez, interpretira Vincenta koji bezuspješno traži nestalu suprugu, po cijeloj Europi. Na putu susreće nepoznatu, tajanstvenu i privlacnu ženu koja ga dragovoljno slijedi. Zajedno putuju dijeleći stvarnost i snove, koje ne umiju razdvojiti.

Lijepa Vanessa Paradis je i junakinja filma "Kavana Flora"/Café de Flore/, cineaste Jeana-Marca Vallée, u kojem glumi neudatu majku iz 60. godina prošlog stoljeća. U ostvarenju se pojavljuje i današnji vlasnik čuvene kavane, porijeklom Hrvat.

Džana Mujadžić
djananouvelles@gmail.com

Akademija-Art.hr