Uravnotežena prehrana: Kako poboljšati zdravlje, ponašanje i IQ djeteta

Autori knjige: Patric Holford  & Deborah Colson

Uravnotežena prehrana za vaše dijete pomoći će vam da to postignete – bez obzira koliko dijete ima godina, dvije, osam ili četrnaest.
Jasne upute kazuju vam:
·         čime morate dijete hraniti i što morate izbjegavati da bi ono bilo zdravo i optimalno se razvijalo
·         koja hrana može popraviti djetetovo raspoloženje, ponašanje i kvocijent inteligencije
·         kako spriječiti ili prevladati česte probleme s kojima se djeca susreću, npr. pretilost, alergije na hranuproblemi sa spavanjem i ADHD
Naravno, teoretska znanja samo su polovina rješenja, zato morate otkriti idealan oblik prehrane za svoje dijete i način kako ga navesti da jede hranu koja mu čini dobro! Dodaci prehrani također su važan dio optimalne prehrane i posebno smo naveli što je djetetu potrebno u pojedinoj životnoj dobi.
Praktično i nadahnjujuće, Uravnotežena prehrana za vaše dijete pomoći će vam da djetetu pružite ono najvrednije – dobro zdravlje.

Patrick Holford utemeljitelj je Instituta za uravnoteženu prehranu u Londonu i jedan je od vodećih svjetskih stručnjaka za prehranu. On je i generalni direktor fondacije Food for the Brain, ravnatelj Brain Bio Centra, a napisao je više od dvadeset knjiga o zdravlju, uključujući i bestselere New Optimum Nutrition Bible i Food is Better Medicine than Drugs.
Deborah Colson  prehrambeni je terapeut na Institutu za optimalnu prehranu. U Brain Bio Centre u Londonu radi s djecom koja imaju probleme u ponašanju, učenju i, općenito, razvoju, a redovito održava i radionice za pomoć pojedincima i ustanovama koje žele razviti zdraviju kulturu prehrane među djecom o kojoj skrbe.

Izvor: Izvorznanja.com

Akademija-Art