Skip to content

Uhvaćeni lopovi koji su počinili najmanje pet krađa na riječkom području

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića sa šireg riječkog područja, koje se tereti da su počinili niz kaznenih djela, od krađa do ugrožavanja života i imovine, javljaju iz PU primorsko-goranske

Naime drski su lopovi u periodu od svibnja do kraja kolovoza počinili pet kaznenih djela teške krađe, pri čemu su provalili u dvije obiteljske kuće, konobu na području sušačke Drage, te su u čak dva navrata provalili u ugostiteljski objekt na području Kostrene.
Krali su sve, od novca, televizora, zlatnog i srebrnog nakita do alkoholnih i bezalkoholnih pića te cigareta, čime je pričinjena šteta od najmanje 33 tisuće kuna.
No kako da same krađe nisu dovoljne, jedan od počinitelja je u lipnju prošle godine postavio metalnu bačvu na željezničku prugu, koju je udarila lokomotiva koja se kretala u smjeru Škrljeva prema postaji Pećine. Srećom nitko nije ozlijeđen, no kradljivac je optužen za kazneno djelo dovođenja u opasnosti života i imovine općeopasnom radnjom.
Prijave protiv dvojice lopova bit će podnesene nadležnom državnom odvjetništvu, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.