Uhićenja u Španjolskoj: Među privedenima brat i supruga vođe zemunskog klana

U zajedničkoj akciji srbijanske i španjolske policije u četvrtak je u nekoliko gradova u Španjolskoj uhićeno najmanje 15 osoba koje se dovode u vezu sa kriminalnom skupinom Luke Bojovića, a među uhićenima su državljani Srbije, Hrvatske, BiH i Crne Gore, potvrdio je u četvrtak navečer u Beogradu ravnatelj srbijanske policije Milorad Veljović

Akciju su, kako navode beogradski mediji, izvele sigurnosne službe Srbije, Uprava kriminalističke policije i policija Španjolske, a pretraženo je 20 stanova i privatnih tvrtki u Las Palmasu, Alicanteu i još nekoliko španjolskih gradova. Uhićeni su među ostalim Bojovićev brat Nikola i supruga Barbara.
Sve uhićene sumnjiče da su dio kriminalne skupine odgovorne za likvidacije, pranje novca i krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike prema Španjolskoj i zemljama Europske unije, navode beogradski mediji.
Luka Bojović je označen kao vođa tzv. zemunskog klana, kriminalne organizacije na čijem je čelu od travnja 2003. godine, nakon što je klan sudjelovao u atentatu na srbijanskog premijera Zorana Đinđića, te policijske akcije "Sablja", u kojoj su likvidirani prethodni šefovi klana Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum.
Bojović je iz Srbije pobjegao u lipnju 2010. nakon što su uhićeni Sretko Kalinić i Miloš Simović, čemu je prethodio njihov obračun u Zagrebu.
Luka Bojović, Vladimir Milisavljević zvani Budala i Siniša Petrić uhićeni su početkom ove godine u Valenciji i u tijeku je procedura za njihovo izručenje srbijanskom pravosuđu.

Foto: Blic.rs