Skip to content

Udruga Vigilare traži istragu zbog nastupa antropologa Hekme

GertHekma

Oštro prosvjedujemo zbog gostovanja seksologa i zagovaratelja pedofilije Gerta Hekme koji je 26. ožujka održao predavanje na Queer festivalu u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu. Hekma je predavač o rodu i seksualnosti na katedri sociologije i antropologije Sveučilišta u Amsterdamu. Bio je član uredničkog vijeća spornog pedofilskog časopisa “Paidika” koji je izlazio u Nizozemskoj od 1987. do 1995. te je autor i Enciklopedije perverzija

Dio je ovo priopćenja udruge Vigilare koja je zbog gostovanja nizozemskog antropologa svojim zahtjevima zasula niz hrvatskih institucija: Vladu, ministarstva kulture, obrazovanja i unutarnjih poslova, Gradski ured za obrazovanje, francusko veleposlanstvo, Školsku knjigu, dječju pravobraniteljicu…

Traže: hitan prekid financiranja udruge Queer Zagreb i Queer festivala te ispriku svim građanima jer se financiranjem Queer festivala omogućilo gostovanje “zagovaratelja pedofilije”, istragu tko je odgovoran za Hekmino gostovanje u Francuskom institutu te kakvi su izravni i neizravni utjecaji, kako se navodi, “deklariranih pedofila i zagovaratelja pedofilije Thea Sandforta, Verna Bullougha, Erwina Haberlea i Gerta Hekme na sadržaj kurikuluma zdravstvenog odgoja u obrazovnom sustavu”. Traži se i hitno poništavanje 4. modula kurikuluma, pravobraniteljica djece pozvana je da reagira na još jedan pedofilski skandal, dok se od MUP-a očekuje istraga kretanja, boravka i aktivnosti spomenutog na području Hrvatske.

– Najspornije je kamo odlazi novac hrvatskih građana. Zar onima koji promiču legalizaciju pedofilije?! Neka se ispita utjecaj deklariranih pedofila – traži Ivan Mihanović iz udruge Vigilare. Direktor Queer festivala Zvonimir Dobrović na optužbe da dovode zagovaratelje pedofilije uzvraća: – Na predavanju nije bilo ni riječi o zagovaranju pedofilije.

– Žao mi je što očito nitko iz udruge Vigilare nije bio prisutan jer vjerujem da bi se složili da je predavanje bilo zanimljivo u davanju povijesnog pregleda seksualnih revolucija.

Ako se udruga Vigilare želi baviti raskrinkavanjem pedofilije, neka to primarno čini unutar Katoličke crkve s kojom je usko povezana.

Ministarstvo kulture od Queer festivala zatražilo je očitovanje.

Foto:
Izvor: Vecernji.hr