Skip to content

U Splitu ni kap kiše, bujice u Stobreču i Žrnovnici

split

Iako su oblaci dobar dio dana prekrivali nebo nad Dalmacijom, kiša je i tijekom utorka bila “škrta”, a u većini predjela nije pala niti jedna kap

Puhalo je slabo do umjereno jugo, a najviše dnevne temperature u većini predjela bile su od 26 do 29°C.

U poslijepodnevnim satima lokalno je došlo do jačeg razvoja naoblake. Tako je na drniškom i kninskom području lokalno bilo kiše i pljuskova s kojima je mjestimično palo i 20 litara oborine po metru kvadratnome.

Ipak, najjači pljusak dana dogodio se svega nekoliko kilometara istočno od Splita iza 16 sati. Dok u Splitu nije pala ni kap kiše, na području Stobreča i Žrnovnice razvio se olujni oblak koji je donio obilnu kišu, zamjetan pad temperature zraka i prolazno jak vjetar. U Stobreču je za manje od pola sata palo 26, a u Žrnovnici gotovo 30 litara kiše po metru kvadratnome. Kako je u kratko vrijeme palo mnogo kiše, na nekim ulicama zabilježene su bujice. Temperatura zraka je s 28 pala na samo 19°C za vrijeme kišnog nevremena.

Slični pljuskovi mogući su u Dalmaciji sljedeća dva dana, osobito tijekom četvrtka kada će biti i znatno rasprostranjeniji. (crometeo.hr)

Optimized by Optimole