U Rijeci retrospektiva pobjedničkih filmova Liburnia film festivala

Liburnia film festival, jedini festival domaćeg dokumentarnog filma, koji se održava potkraj kolovoza u lučici u Ičićima, prvi put će se predstaviti u Rijeci i to retrospektivom pobjedničkih filmova
U Kružnoj ulici u Rijeci, pokraj kluba Palach, večeras počinje program retrospektive pod nazivom "LFF vremeplov". Tijekom dva dana prikazat će se deset pobjedničkih filmova od početka festivala, 2003. godine.
Filmovi na programu "LFF vremeplova" su "Patchwork" Tanje Miličić, "Čuvar tegljača" Silvia Mirošničenka, "Purgatorij" Zdravka Mustača te još jedan film Silvia Mirošničenka "Ophodar pruge". Bit će prikazani i dokumentarci "Ode Eddy" Alda Tardozzija, "Ubil bum te" Nikole Strašeka, "Dobrodošli u Igrane" Kristine Kumrić, "Splitski akvarel" Borisa Poljaka, "Mimara Revisited" Danka Volarića te prošlogodišnji pobjednik LFF "Ratni reporter" Silvestra Kolbasa.
Osim glavnih nagrada na Liburnia film festivalu, ti su filmovi dobitnici i brojnih drugih domaćih i međunarodnih nagrada.
Festival, čiji su organizatori udruge Restart i Delta, ove se godine održava u desetom, jubilarnom izdanju, od 29. kolovoza do 1. rujna. 

Foto:
Izvor: Hina

Akademija-Art