Kazališe "Marina Držića" u novoj sezoni za publiku će pripremiti sedam premijernih naslova, a sezonu otvara drama "Otac" autora Elvisa Bošnjaka koju će na Maloj sceni Teatra Bursa 19. listopada postaviti Joško Juvančić

Premijera predstave Uga Bettija "Zločin na kozjem otoku" koju režira Georgij Paro, na programu je 26. listopada.
U novoj sezoni na scenu će biti postavljena i komedija Georgesa Feydeaua "Ne vrti se okolo gola golcata" u režiji Maje Šimić, potom komad Alana Ayckborna "Kako voli druga strana" koji režira makedonski redatelj Dejan Projkovski.
Shakespeareovu "Oluju" režirat će Olja Lozica, a "Kraljicu majku" Marija Santanellija na scenu će postaviti Ivan Leo Lemo.
Uz sedam premijernih naslova u novoj sezoni bit će izvedeno i 11 repriza, i to predstave "Bijelo", "Hasanaginica" i "Mačak u vreći" u režiji Ivana Lea Leme, "Kidaj od svoje žene" i "Ministar pokvarenjak" u režiji Sulejmana Kupusovića, "Kako je Tonkica kupovala kruh" i "Mizantrop" u režiji Dražena Ferenčine, "Carevo novo ruho" Marka Jurage, "Prasac koji gleda u sunce" Olje Lozice, "Ljubavnik" Lawrencea Kiirua te "Bastion" u režiji grčkog redatelja Lefterisa Gjovanidisa.

Foto: Os-zupa-dubrovacka.skole.hr