U galeriji MORH-a izložba povodom Indijskog festivala svjetla

U galeriji MORH-a „Zvonimir“ u Zagrebu, Bauerova 33, u ponedjeljak, 12. studenoga 2012. godine u 18 sati biti će otvorena izložba "Dodirujem nebo" autorica Jelene Dabić i Irene Gayatri Horvat a održava se u sklopu „Indijskog festivala svjetla”
Izložbom se obilježava peta obljetnica odlaska prve hrvatske ženske alpinističke ekspedicije na planinu Himalayu, Cho-Oyu 2007. godine.
Jelena Dabić diplomirala je ne Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2006. godine. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Zadruge likovnih umjetnika hrvatske. Održala je više samostalnih i sudjelovala na mnogim skupnim izložbama u Hrvatskoj i u inozemstvu, te na više simpozija i radionica.
Irena Gayatri Horvat diplomirala je 2008. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Uz redovan program studija pedagoškog smjera te slikarstva u klasi profesora Šuteja, fakultativno je studirala i primijenjenu grafiku u klasi profesora Tišljara. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi u Hrvatskoj i u inozemstvu, te sudjelovala na više međunarodnih likovnih kolonija.
Kao članice prve hrvatske ženske alpinističke ekspedicije 2007. godine, na ovoj izložbi dvije umjetnice predstavljaju svoj susret s planinom Cho Oyu.
U okviru „Indijskog festivala svjetla“ koji se održava u galeriji MORH-a „Zvonimir“ uz izložbu održavaju se i druge aktivnosti prema sljedećem programu:

Ponedjeljak, 12.11. 2012. u 18 sati:

Otvaranje izložbe "Dodirujem nebo" Jelene Dabić i Irene Gayatri Horvat
Indijski ples "Dipa" – skupina Apsaradha
Utorak, 13.11. 2012. u 19 sati.
Dipavali/Diwali
Što je i kako se slavi Dipavali – indijski festival svjetla?
Predavanje, poezija, dokumentani film
Srijeda, 14.11. 2012. u 19 sati:

Predavanje Jane Mijailović o ekspidiciji na Cho-Oyu 2007. godine te

Manaslu 2013. godine
Galerija „Zvonimir“ otvorena je od ponedjeljka do petka od 10 do 18 sati. Ulaz je slobodan.