Skip to content

Tuzla – Poziv za sudjelovanje na XIV. INTERBIFEP-u

Tuzla – INTERBIFEP: Festival portreta – crteža i grafike
Rok za slanje radova: do 10. svibnja 2011. godine.

Međunarodna galerija portreta Tuzla osnovana je 1964. godine. Od tada pa do danas, Galerija je od otkupnih nagrada, poklona umjetnika te na druge načine u svojim kolekcijama prikupila preko 4000 djela domaćih i inostranih umjetnika. S toga možemo reći da je naša institucija svojevrsni muzej slikarstva.

Od 1980. godine Galerija je pokrenula Internacionalni bienalni festival portreta, crteža i grafike INTERBIFEP. To je jedna od najistaknutijih manifestacija u Bosni i Hercegovini sa međunarodnim kulturnim predznakom a jedna od četiri na prostoru bivše Jugoslavije. Ova manifestacija je do sada okupila umjetnike iz preko 80 zemalja svijeta, Evrope, Azije, Afrike, Amerike i Australije.
Obraćamo Vam se sa pozivom da učestvujete na ovogodišnjem XIV INTERBIFEP (Internacionalni bienalni festival portreta – crteža i grafike) koji će se održati od 17. septembra do 2. novembra 2011.godine u Tuzli.
Sve informacije u vezi XIV INTERBIFEP-a se nalaze u Pravilniku koji Vam dostavljamo. Možete takođe naći sve potrebne dokumente na našoj web stranici :
 
 
Dženan Jusufović, direktor Galerije
Gradonačelnik Tuzle
Jasmin Imamović, predsjenik Organizacionog odbora

Akademija-Art.hr
07.04.2011.

 

 

Optimized by Optimole