Tribina Hrvatsko-hispanskoga društva i Knjižnica Bogdana Ogrozovića

Predavanje o Antoniju Gaudiju i njegovoj katedrali u Barceloni

Hrvatsko-hispansko društvo i Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrozovića organiziraju i pozivaju sve tainteresirane na predavanje u sklopu tribine „Suret svjetova.“ S naslovom Antonio Gaudi. Gošća tribine će biti Rosario Abellanes, a voditelj Tomica Bajsić.  Predavanje u sklopu spomenute tribine će se održati u utorak 9. listopada u 18 sati u prostorijama Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića.
O Gaudijevoj Barceloni i o mjestu genijalnog umjetnika unutar kanona Španjolske umjetnosti i hispanske kulture pobliže će posjetitelji tribine saznati u razgovoru s gošćom iz Zaragoze u Španjolskoj, Rosario Abellanes, koja je u svojoj domovini diplomirala humanističke znanosti.

Antonio Gaudí (1852 – 1926), zvan i Božjim arhitektom, vjerovao je da je arhitektura produžetak prirode, Božjeg dizajna. U izvrsnom dokumentarnom filmu, koji će se prikazati u sklopu tribine, japanski osebujni filmski umjetnik Hiroshi Teshigahara gotovo bez riječi gledatelje vodi kroz snovite i vanvremenske prostore slavnog katalonskog arhitekta, keramičara i kipara. Uključen je naravno i simbol Barcelone – nezavršena Sagrada Familia.

Foto: Wikipedia