“To što smo Goran Radman i ja kumovi, nije utjecalo na moje imenovanje”

radman

Glavni urednik prvog programa Željko Rogošić Radmanov je kum

Odabrani su i glavni urednici programa: HTV1 dodijeljen je Željku Rogošiću, HTV2 Maji Tokić, HTV3 Deanu Šoši, HTV4 Sanji Gvozdanović

– Počelo je slaganje nove prisavske hijerarhijske piramide. Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman za ravnatelja programa HRT-a postavio je Gorana Rotima, a Mariju Nemčić za ravnateljicu produkcije. Duško Zimonja ravnatelj je tehnologije, a Boris Sruk poslovanja. Odabrani su i glavni urednici programa pa je HTV1 dodijeljen Željku Rogošiću, HTV2 Maji Tokić, HTV3 Deanu Šoši, a HTV4 Sanji Gvozdanović.

Glavni je urednik Hrvatskog radija 1 Vladimir Kumbrija, HR2 preuzima Jadranka Rilović, a HR3 Rajka Rusan. Tamara Vudrag nastavlja uređivati Nove medije, a Daria Marjanović postavljena je za šeficu Glasa Hrvatske. Svi su imenovani na pet godina i funkcije preuzimaju u ponedjeljak.

Od dosadašnjih čelnika dio vrha nove hijerarhijske piramide nisu Biljana Romić i Domagoj Novokmet.

Pri imenovanjima Goran Radman nije u svakom slučaju poštovao rezultate glasovanja zaposlenika, čije je mišljenje savjetodavno te je u šest slučajeva odlučio mimo većinske volje zaposlenika. Tako je ravnateljstvo program HRT-a, umjesto Mariji Nemčić, za koju je glasovalo najviše zaposlenika, povjerio Goranu Rotimu, a od Rogošića više glasova dobili su i Miro Branković, Gordana Mrđen i Sandra Križanec.

– To što smo Goran Radman i ja kumovi, nije utjecalo na moje imenovanje – poručio je Rogošić. (Izvor: Foto: HRT, Vecernji.hr)