Strossmayerovo šetalište – vrijedna umjetnička djela za svakog


HDLU-ov atelje na Strossu
 
Otvoreni slikarsko kiparski atelje sa zanimljivim likovnim radionicama za djecu, njihove roditelje ali i bake pa i prabake djeluje od 2. lipnja do 2. rujna na zapadnom dijelu Strossmayreovog šetališta, koji djeluje svaki dan od 11 do 20 sati, a potom se navečer, uz biranu živu urbanu glazbu, pretvara u vrlo posjećeno sastajalište Zagrebčana i turista
Slike, grafike, unikatni umjetnički suveniri, unikatno oslikani odjevni predmeti i iscrtavanje portreta, a sve po cijenama koje su do 90% niže od tržišnih znatno su pridonijele bogatsvu šarmantnih umjetničkih ponuda ljetnog Zagreba. Za to su svakako zaslužni članovi HDLU-a, koji je i organizator ovih radionica, Nina Iris Bešlić, Leonardo Budimlić Majnarić, Nenad Burcar, Vitar Drinković, Renata Facan pl. Kušec, Toni Franović, Damir Gajski, Ivana Jelušić, Biljana Knebl, Ivana Ognjanov, Petra Puž Novoselec, Hanibal Salvaro, Ana Schaub, Krunislav Stojanovski, Marina Stoponja, Lucijan Vator, Edita Vuga, Nebojša Vuković, Martina Zelenika Moon i Blažica Zvonković Contessa, te koordinatorica Martina Vrbanić i direktorica HDLU-a Gaella Gottwald.

Mnogi atraktivni detalji Strossa zabilježeni su na tisućama snimaka turista sa zaista svih kontinenata. No nisu rijetki ni oni koji nose po koju umjetninu ili pak portret koji se izrađuje po simboličnoj cijeni od samo 50 kuna. Neki su to shvatli kao izuzetnu prigodu pa izrade više portreta kod raznih umjetnika, koji su mahom akademski slikari. HDLU svakako zaslužuje pohvale za organizaciju ovog otvorenog ateljea.

Akademija-Art