Što je najvažnije hrvatskom premijeru: ‘Karamarko izgubljen, tražit će da Božić bude umjesto Uskrsa’

milanovic

milanovic

Premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović u Splitu je na izbornoj konvenciji županijskog ogranka SDP-a žestoko odgovorio čelniku oporbe i predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku na njegovu najavu da će tražiti prijevremene izbore

Poštovani kolega je toliko nedosljedan i izgubljen da to nema smisla komentirati. Ima svaki dan drugi stav. Za mjesec dana će tražiti da Božić bude umjesto Uskrsa, rekao je Milanović.

Premijer se zadržao gotovo osam minuta pred novinarima, a osim o Karamarku govorio je o odluci Ustavnog suda o ukidanju radne obveze, najavi ministra financija Slavka Linića o otpisu dugova, oporavku i stabilizaciji gospodarstva, zahtjevu prosvjetara za smjenom resornog ministra Željka Jovanovića, sindikatima i njihovoj borbi za prava radnika.

U odnosu na društveni proizvod imamo visoke plaće. Imamo visoke plaće u odnosu na istočnu Europu. To ne možemo i nećemo srušiti preko noći i radimo sve da to ostane na jednoj visokoj razini. Ali plaće u Hrvatskoj ne mogu biti u bruto iznosu veće nego u Latviji, a jesu veće, a jednako smo razvijeni. Znači da smo skupi. To je to. Zato nam je i neka roba skuplja nego u Latviji, završio je premijer. (Tom Dubravec/Cropix, HRT)