Stiže medicinska drama temeljena na kultnom “Čarobnjaku iz Oza”

oz

oz

CBS se uhvatio novog projekta koji zasad zvuči nevjerojatno: riječ je o medicinskoj drami na temelju kultnog Čarobnjaka iz Oza, saznaje Entertainment Weekly!

Serija bi se trebala zvati Dorothy, a radnja će biti smještena u New York s time da će svi likovi biti isključivo iz spomenutog Čarobnjaka iz Oza. Scenarij bi trebala napisati Emily Fox (Šaptačica duhovima), a izvršni producenti su Carl Beverly i Sarah Timberman (Pravednik, Elementary).

Iako trenutno zvuči nevjerojatno, Čarobnjak iz Oza doista ima medicinskih elemenata u sebi. Svakom od Dorothynih prijatelja nedostaje jedan od ljudskih dijelova, odnosno organa. Štoviše, Dorothy je pomogla Strašilu vratiti po život važnu slamku, Limenku je pomogla podmazati ‘zglobove’, a ionako su svi bili na misiji da postanu pravi ljudi.

Ove godine smo već imali prilike gledati novu adaptaciju knjiga Oz L. Franka Bauma Carstvo Velikog Oza koji nije najbolje prošao kod kritike i publike. Hoće li Dorothy bolje ‘odati počast’ nezaboravnom filmu iz 1939. godine treba tek vidjeti. (Youtube, MovTv.hr)

{youtube}H_3T4DGw10U|500|400|0{/youtube}