Skip to content

Softić: Predao sam Svilanu novac za “U sridu”

Nakon tromjesečne stanke na zagrebačkome Županijskom sudu nastavljeno je suđenje bivšem direktoru programa Nove TV Siniši Svilanu, optuženom za primanje mita od vlasnika producentske kuće Core mediaVladimira Šelebaja Selliera u zamjenu za prikazivanje emisija na Novoj TV
Svjedočio je menadžer Edvin Softić, koji je kazao da je osobno predao Svilanu više od 14 tisuća kuna kako bi se realizirala emisija "U sridu". Iako je rekao da je neposredno sudjelovao u pregovorima samo za emisiju "Jedan na jedan", ustvrdio je da je vidio Svilanovo ime na obrascima za emisije "U sridu" i "Istraga".

Također je izjavio kako se uvrštavanju emisije "U sridu" u Informativni program Nove TV usprotivila direktorica Iva Gačić pa je Svilan format emisije "prekrojio" iz političkoga u političko-zabavni, čime je prešla u njegovu ovlast.

Svjedok je ispričao kako su mu Dijana Čuljak i Šelebaj rekli da Svilana treba nagraditi jer je bitan čovjek koji zna kakvi se formati traže i da može ubrzati isplatu.

Posvjedočio je da je Vladimir Mamić bio fiktivni vlasnik tvrtke Core medija, a prema ugovoru o tajnom društvu, rekao je, stvarni su vlasnici bili Čuljak i Šelebaj.

 
Na pitanje Svilanova branitelja Ljube Pavasovića Viskovića, svjedok je odgovorio da Svilan od njega tijekom pregovora nije tražio novac. Svilanov branitelj prigovorio je na Softvićev iskaz.

Aleksandar Ćeramilac, koji je vodio magazin "U sridu", rekao je da je ugovor o djelu potpisao s Vladimirom Šelebajem i njegovom tvrtkom Core media.

USKOK Svilana tereti da je kao osoba odgovorna za otkup projekata iz vanjske produkcije od kraja 2004. do kraja 2007. primio 262 tisuće eura mita od Vladimira Šelebaja za prikazivanje tjednih emisija "Jedan na jedan", "U sridu" i "Istraga", pri čemu je za svaku emisiju od Šelebaja dobivao po tisuću eura.

Suđenje se nastavlja 11. prosinca, kada bi trebao svjedočiti Vladimir Šelebaj. Njega je zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo početkom studenoga optužilo za zloporabu položaja, to jest da je od studenoga 2004. do veljače 2007. preko fiktivnih računa izvukao 9,4 milijuna kuna iz tvrtke Core media i još jedne tvrtke te da je pritom državu oštetio za 3,1 milijun kuna PDV-a.

Foto: Seebiz.eu
Izvor: RTL