Skip to content

Snježana Đelmić: Dodir stvarnosti i imaginacije

„Dodir stvarnosti i imaginacije", naziv je izložbe skulptura akademske kiparice Snježane Đelmić iz Ploča, koja je otvorena 04. prosinca 2010. godine u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Pločama

Pogledajte galeriju radova!

Izložba je preseljena iz Sarajava gdje je bila postavljena u Galeriji „Roman Petrović“ (od 19. – 27. studenog 2010. g.) u organizaciji Udruženja likovnih umjetnika BiH.

Tema izložbe su ljudska lica na kojima autorica pokušava na svojstven način zaustaviti izraz lica i geste, a samim tim osloboditi svoje emocije putem kreativnog izražavanja i viđenja istog. Riječ je o 20-tak skulptura i reljefa.
Reljefi su rađeni od kaširanog papira, presvučeni gipsanim zavojima, te plastificirani, dok su skulpture-portreti  rađeni od stakla i poliesterske smole.
Izložbu su otvorili gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić, a posjetioce same manifestacije uveličali su gosti: Klapa „Kačić“ iz Graca n/m koja je izvela nekoliko dalmatinskih klapskih pjesama. Domaći pjesnici Toni Krilić-Skuša i Damir Šetka su recitirali svoju poeziju uz klavirsku pratnju Jasne Krilić.

Izložba se može razgledati do 11. prosinca 2010. godine.

Snježana Đelmić je rođena 1964. godine u Sarajevu. Završila je Školu primijenjenih umjetnosti (Odsjek slikarstvo) u Sarajevu, te Likovnu akademiju u Mostaru. Već godinama radi kao nastavnica likovne kulture u osnovnim školama na području Grada Ploča. Voditeljica je dječjih likovnih radionica i zadruga u Pločama i Staševici. Dosad je imala nekoliko samostalnih i skupnih slikarskih i kiparskih izložbi u Hrvatskoj i BiH. Živi u mjestu Baćina kod Ploča.

Velimir Penović

Akademija-Art.hr
05.12.2010.